Dannelsen af perler

05/25/2014 by admin

Dannelsen af perler

En mollusk vil gøre en perle, når en irriterende bliver indgivet inden sin shell. På grund af overfiskning, forurening og boring efter olie, er perler sjældent fundet i naturen. I dag er de fleste perler kulturperler fra havvand østers eller ferskvand muslinger.

Proces

Når en irriterende bliver indgivet inde en mollusk, begynder mollusk at coat det med nacre, det samme stof, det bruger til at gøre sin shell til at beskytte sig selv. En perle er dannet efter mollusk har produceret flere lag af nacre.

Nacre

Nacre er lavet af calciumcarbonat krystaller, der justeres i forhold til hinanden, at skabe en smuk, naturlig glans på overfladen af perle.

Vilde perler

Ifølge americanpearl.com, er vilde og kulturperler perler identiske. Forskellen er, hvordan de fremstilles. Vilde perler forekommer naturligt, når et stykke af koraller, shell eller knogle bliver fastklemt mollusk.

Kulturperler

En irriterende introduceres bevidst for at tvinge en østers eller muslinger til at producere en kulturperle, ifølge thepearlmarket.com. I en proces, der kaldes kernedannende, graft perle landmænd en lille shell perle fra en ferskvand muslinger i en havvand østers. De indfører et lille stykke af mantel væv i en musling til at forårsage en perle til form.

Høst

Omkring halvdelen af millioner af bløddyr seedede hvert år producerer markedsmæssige perler, ifølge thepearlmarket.com.

Farve

En perle farve er uforudsigelig, men kan være påvirket af racen mollusk, sin kost og vandets temperatur.

Relaterede Artikler