Ulemperne ved turismen i Uganda

10/29/2012 by admin

Ulemperne ved turismen i Uganda

Rejser til et land som Uganda kan bringe spænding og eventyr. Natur og dyreliv er hvad tiltrække voksende Uganda turistindustrien. Turisme er et emne, der modtager blandede anmeldelser. Indtægtsdeling programmer fra nationalparker tilbydes lokalsamfundene en chance for at udvikle. Men det blev stoppet af regeringen lovgivning. Turist dollars hjælpe folk, men det kan skade dyrelivet. Uganda har også lavet en kontroversiel beslutning om at tillade store jagtture, igen at skade dyrelivet.

Bureaukrati

Indtægtsdeling programmer blev startet i Uganda i 1996. Dette tillod lokalsamfund i vestlige Uganda til at dele nogle af overskuddet fra de nærliggende nationalparker. Planen har nogle tidlige succes med lokalsamfundene deling over $80.000 i turist indtægter overskud. Fællesskaberne har kunnet sætte dette mod udvikling og bygning af skoler. Men succesen med programmet tiltrak opmærksomhed fra Parlamentets Uganda. De indført strengere lovgivning, der gjorde at skabe overskud næsten umuligt. Selv om nye forsøg forventes, korruption og bureaukrati af regeringen hjælper aflede turist penge væk fra de samfund, der har brug for det.

Wildlife

En af de største attraktioner i Uganda er at se gorillaerne. Turister besøg på vænnes gorilla websteder har bragt både positive og negative aspekter. For at besøge gorillaer har Uganda skabt steder hvor de lever. Gorilla befolkninger i de beboede områder bidraget til nogle vækst i befolkningen. Kravet om at se gorillaer er imidlertid så høje, at flere lokale er villige til at acceptere bestikkelse at tage turister til steder. Potentielle indtjening fra bestikkelse er så høje, at velfærd af gorillaerne ofte bliver mindre af en prioritet. Nogle guider vil give turister at komme i tættere på gorillaer end hvad anbefales. Dette er et spørgsmål om sikkerhed for turister, som og øger sandsynligheden for spredning af sygdommen.

Krybskytteri og jagt

Efterspørgslen efter turist penge har ført til stigningen af krybskytteri og jagt. Krybskytter nu har lettere ved at finde gorillaer til jagt, da nogle er tilbage i beboede steder. Sikkerhed omkring nogle af disse websteder er meget utilstrækkelig til at holde krybskytter. Turist penge har ført til genindførelsen af storvildt jagt i Uganda. Jagt er gennemført i visse områder og fra fredede områder. Men ifølge Baraza Wildlife direkte, Uganda ikke har en tilstrækkelig forsyning af vilde dyr til at fastholde storvildt jagt. De anfører også, at Uganda har utilstrækkelige kontrolforanstaltninger til at regulere storvildt jagt industri.

Relaterede Artikler