Klassificeringer af diamanter

Klassificeringer af diamanter

Diamanthandel har traditionelt påberåbt sig 4Cs med at klassificere diamanter: karat vægt, diamond farve, klarhed og finish og nedskæring af diamant. Disse faktorer afgør værdien af stenen. Den mest anerkendte og anvendte universelt accepteret handelsklasseskema blev designet af den Gemological Institute of America (GIA). En anden klassificering, som købere kigger efter er den certificering, som Diamanten er fra en konflikt-fri region i verden.

Carat eller vægt

Diamanter og ædelstene er målt i en vægtenhed kaldet "karat." En karat er opdelt i 100 point. Carat enhed er afledt af johannesbrød træ frø bælg, som blev brugt i oldtiden til at afveje ædelstene. Som store diamanter er ualmindelige, betyder størrelse og vægt af sten noget, især i prissætningen. Jo større vægt i karat, jo dyrere diamant.

Farve

Diamanter kommer i mange forskellige farver. I hvide diamanter, det mest ønskede farve er ingen farve, ligesom en se-through klare vindue. Helt farveløs diamanter er sjældne og sjældent fundet: derfor, jo tættere en diamant kommer til denne farveløs tilstand, jo større dens værdi. GIAS farve karakterskalaen bruges til at bestemme hvidhed af diamanter. Den højeste klassifikationsgrad er D f for en farveløs, eller hvide, diamant; G til J er en i nærheden af farveløs diamant. Skalaen følger alfabet ned til Z for svag gul, brun eller grå skær af farve.

Fancy farve diamanter som gul, blå eller pink er sjældenheder til sig selv. Disse usædvanlige diamanter er værdifulde for deres farve alene og klassificeres afhængig af nuance og farvemætning.

Klarhed

En diamant klarhed refererer til mangler og fejl, kaldet "indeslutninger," synlige i stenen med det blotte øje eller under 10 X forstørrelse med en guldsmeds lup eller under et mikroskop. Disse optagelser er forårsaget af spormineraler i for det meste ren CO2 sammensætningen af diamanter. Klarhed er gradueret fra F til Flawless til SI for kun lidt medtaget til forskellige kvaliteter af jeg, som udpeger som indeslutninger eller revner er synlige for det blotte øje. De mest dyre diamanter er klassificeret som fejlfri eller internt fejlfri.

Cut

Ofte forveksles med figuren eller ydre fremtoning af en diamant, som runde, emerald, marquise eller ovale former, nedskæring af diamant er vejledende af stone's reflekterende kvaliteter. Hvordan en sten er skåret bestemmer hvor meget brand eller flash diamant udstiller. En godt cut diamant funkler og reflekterer lys tilbage ind i øjet af observatør. en dårligt cut diamant giver lys til at sive ud, vises kedeligt for øjet. Skære klassifikationer vifte fra ideel til meget god til Fair og fattige.

Certificering

Forbrugere kigger efter en femte "C", når du køber en diamant: en certificering, der stenen kommer fra en konflikt-fri region i verden. Kaldet Kimberly-processen og udviklet af de største diamant produktionsvirksomhed i verden, denne certificering sikrer, at diamant blev skåret og poleret i den samme region, hvor det blev udvundet og ikke krydser alle grænser. Den region, hvor det udvindes skal overholde labor love og rimelig løn praksis og bruge lokale arbejdere og kunsthåndværk mennesker for at give nogle af midlerne fra minedrift skal geninvesteres tilbage til Fællesskabet.


© 2018 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com