Hvad er alderen bøf?

02/19/2017 by admin

Hvad er alderen bøf?

Hvad gør for en perfekt bøf er genstand for megen debat. Eksperter hævder berettigelsen af korn-fodret versus græs-fodret kvæg, madlavning teknikker og den optimale fedt til kød ratio. Kobe oksekød er værdsat for sin høje fedtindhold og certificeret sort Angus nyder stor popularitet i afsnittet slagter i Bilka. Men uanset race, klippe eller forberedelse, de fleste kødædere enig, korrekt alderen oksekød er forskellen mellem en god bøf og en stor bøf.

Bøf videnskab

Fibrene i frisk slagtet okse begynder at kontrakt næsten straks medfører kød til at skærpe og blive trævlet. Arbejder i henhold til United States Department of Agriculture (USDA) retningslinier, tillade kommercielle kødproducenter kødet hvile i nedkølet miljøer under strenge klima kontrol. Dette gør det muligt for enzymer til at gå på arbejde på muskelvæv, naturligt tenderizing og øge smagen af oksekød. Denne aldersfordelt processen tager omkring 10 dage, så kødet er klar til din lokale supermarked. Men for ægte bøf kendere, dette er kun begyndelsen.

Tør aldring

Tør aldring har historisk set været en metode til tilberedning af mad forbundet med ordene rådden eller rådne. I dag er tør aldring kun tilladt i nøje overvågede, klima-kontrollerede miljøer. Tør aldersfordelt processen kan tage flere uger og i løbet af denne tid, enzym aktionen fortsætter til opdeling muskelfibre. Derudover fordamper overskydende fugt ud af kød, fremstilling undtagelsesvis bud oksekød med koncentreret, intens velnæret smag.

Våd aldring

Den våde aldringsprocessen blev udviklet i 1960 ' erne og vokset mere udbredt i de seneste år. Våde alderen oksekød er forseglet i cellofan poser og lov til at hvile i et nedkølet miljø i flere uger. I denne periode afslapper enzym handling muskelvæv, hvilket resulterer i kød, som er både mør og saftig.

Fordele & ulemper

Tør alderen bøffer får de højeste varemærker for tekstur, ømhed og intensiteten af smag, men dette kommer på en pris. Tør aldersfordelt processen tager længere tid end våde aldring, og i processen mister kødets vægt på grund af dehydrering. Derudover kan tør alderen kød skal trimmes af mug, der udvikler sig på kødoverfladen, hvilket resulterer i en endnu mindre salgbare del. Våd aging eliminerer disse økonomiske faktorer og forbedre ømhed af kød, men mange bøf aficionados er villige til at betale ekstra for tør aldring på grund af overlegen tekstur og intens smag.

Ikke prøve dette derhjemme

Kulinariske historie kan være fyldt med eksempler på hjem-alderen kød, men dette er ikke en DIY projekt. Forsøg på at alder kød hjemme kan resultere i nogle grimme bakterievækst, der kan have en alvorlig indvirkning på dit helbred. USDA inspektører insistere på de højeste sanitære standarder under modningen til at beskytte forbrugerne. Overlade det til eksperterne.

Kulturhistorie

Efterspørgslen efter flavorful og let at tilberede kød som bøf er steget i de seneste årtier. Nogle kulturelle antropologer forbinder det med kvindebevægelsen, teoretisering, at på grund af krav fra deres karrierer, kvinder har mindre tid til tilberedning af måltider. Som følge heraf kvinder har bevæget sig væk fra stege og gryderetter, der tager timer i ovnen og vælger hurtigere madlavning indstillinger. Så mens bøf er valget af den sultne mand, er det også en favorit i den travle kvinde.

Relaterede Artikler