Race bil karriere

Auto racing er ikke kun en spændende sport, det er en stor industri med mange karriereveje. Mest entry-level job i auto racing kræver en lang arbejdsuge og betaler ikke godt. Men nemlig dem hvem holde sig til det, en karriere i bilvædeløb kan være spændende og føre til flere muligheder inden for racing verden.

Driver

Driveren er den mest synlige person på en racing team, og den højeste betalte med top bilister i formel 1, NASCAR og Indy Car tjener opad på $20 millioner dollars om året i 2010. At nå denne eftertragtede holdning kræver rå talent og hårdt arbejde. Drivere typisk har mange års erfaring som amatør racere, før du tænder pro. Kun på de højeste niveauer af racing er drivere betales en løn; mange lavere niveau professionelle arbejde for en del af gevinsten.

Besætningsmedlem

Besætningsmedlemmer på et racing team er ikke kun ansvarlig for den daglige vedligeholdelse af racerbil, de har race-dag opgaver så godt. På løbsdage, besætningen forbereder sporet bilen og udfører nødsituation reparationer efter behov. For besætningsmedlemmer i touring series, fridage er sjældne og rejser er konstant. Nogle hold rejse så meget som 40 uger hvert år. Små hold kan have fem besætningsmedlemmer, mens større grupper kan have så mange som 50 besætningsmedlemmer.

Crew Chief

Crew chief er ansvarlig for at styre og lede besætningen. I samråd med driveren foretage besætningen chiefs også ændringer til en bil setup og plan løbsdagen strategi. Besætningen chiefs typisk bevæge sig fra rækken af besætningen. Lønninger for besætningen chiefs i øverste hold typisk spænder fra $100.000 om året til over $1 million dollars om året i 2010.

Bil Chief

Bilen chef er ansvarlig for at sikre en racerbil er ordentligt forberedt, før det forlader race shop. Dette omfatter at sørge for, at den rigtige motor er installeret, at race bilen har ordentlig gear sæt, og giver bilen en baseline setup.

Fabrikator

Fabricators bruge forskellige teknikker (svejsning, spåntagende, metalplader arbejde) til at opbygge komplet racerbiler og reparere beskadigede biler. Fremstilling for større hold er ofte specialiserede. Nogle arbejde udelukkende på racing chassis, mens andre gør karrosseri. På mindre hold, fabricators typisk håndtere alle fabrikation opgaver, og kan også have race-dag opgaver.

Derudover er der mange uafhængige race bil fabricators, der bygge og reparere racerbiler til udlejning. Betale for race bil fabricators spænder fra $20 til $40 dollars i timen, som i 2010.

Motor Builder

Motor bygning er en del videnskab, en del kunst. Motorbyggere er dygtige, kreative mennesker. De øverste motorbyggere tilbringe størstedelen af deres tid på prøvning af motorer og regne ud, hvordan at få flere hestekræfter ud af racerbiler, mens de opholder sig inden for reglerne.

Over-the-Wall besætning

Over-the-wall besætningen tjenester en racerbil i pit stop. Disse opgaver omfatter optankning bilen og skiftende dæk. Dette er en meget atletisk bestræbelse---mest topholdene rekruttere over-the-wall besætningsmedlemmer fra rækken af college atleter.

Ingeniør

Øverste hold i professionel racing-serien har generelt en eller flere ingeniører ansat. Race ingeniører har en grad i automobilteknik eller maskinindustrien. De bruger meget af deres tid på chassis og suspension design og test.

Hjælpepersonale

Stor professionel race hold har alle typer af positioner: revisorer, sekretærer, lastbilchauffører, lager specialister, osv. De største NASCAR hold har hundredvis af medarbejdere, og mange af disse arbejdspladser er ikke typisk racing arbejdspladser.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com