Kosher mad Guide

Kosher love, også kendt som Kashrut, er en guide til mad og liv for det jødiske folk. Mens nogle jøder følge væld af regler med militær præcision, vælge andre visse aspekter af Kosher, de værdi. For mange jøder er de kosher kost love højeste prioritet. Der er visse fødevarer, der er absolut forbudt, mens andre kan kun spises i visse kombinationer eller på bestemte tidspunkter.

Mejeriprodukter og kød

En almindeligt anerkendt aspekt af kosher kost er adskillelsen af mejeriprodukter og kød. Toraen, de religiøse tekst for det jødiske folk, som også kaldes det gamle testamente, nævner denne regel to gange i bogen af anden Mosebog og en gang i Femte Mosebog. Mens den nøjagtige citat, der vises i Toraen er, at man skulle "koge et kid i dets mors mælk", er det blevet fortolket som hovedregel kosten adskille måltider med mejeriprodukter (mælk, smør, ost, yoghurt) fra måltider med kød (oksekød, kylling, ged, får). Fisk betragtes ikke kød i Kosher lov.

Dyr med klov hove

Kosher lovgivning begrænser blanding af mejerivarer og kød, men det angiver også slags kød, som man kan spise. Især, anses at tygge deres drøv og har klov hove for acceptabel mad kilder. Kvæg, bison og geder er eksempler herpå. Svinekød er den mest almindeligt anerkendt kød, der er forbudt fra den Kosher kost.

Vandbaserede dyr

Mange fisk er acceptabel Kosher retspraksis. Disse omfatter sild, torsk, hvidfisk og laks, blandt andre. Hvis fisken har skæl og finner det er Kosher. Skaldyr (hummer, krabber, rejer, østers) er ikke Kosher, og nogle mener, at denne regel udvider til bottom-fodring fisk som maller samt.

Kosher til påsken

Når du handler i supermarkedet, kan du opdage, et symbol på visse fødevarer, som indebærer en fødevare er "Kosher for påsken". Det betyder, at den fabrik, hvor maden er produceret har haft besøg af en rabbiner, kontrolleret, at produktionen og fødevarer overholder Kosher og er acceptabelt at spise. Fødevarer med Kosher påsken symboler kan variere fra seltzer vand til matzoh. Matzoh er en usyret brød, der forbruges i løbet af påsken, en jødisk ferie fejrer løsladelsen af jøder fra slaveriet i Egypten.

Vegetar er Kosher

Alle frugter og grøntsager betragtes Kosher. Det betyder, at vegetarmad er Kosher mad, hvilket kan være nyttigt, hvis du nogensinde bekymret serverer en ven eller familie medlem, der er strengt Kosher. Vær opmærksom på at visse insekter eller orme, der kan bebo frugter og grøntsager ikke er Kosher, så vask din producere godt før forberede det. Yderligere oplysninger om, hvordan at inspicere grøntsager for skadedyr, konsultere linket i afsnittet ressourcer nedenfor.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com