Hvad kan jeg gøre med Okra, der er for stor?

Hvad kan jeg gøre med Okra, der er for stor?

Okra's finger mellemstore bælg er ved at blive et velkendt syn i supermarkeder, selv uden for deres traditionelle hjem i syd. De er normalt sælges på to til tre inches i længden, når de er på deres ømmeste og mest delikate. Men overdimensionerede okra dukke op med jævne mellemrum i butikkerne, og konstant i haven. Store okra er stadig generelt anvendelige, selv om de kan kræve speciel behandling.

Okra Basics

Okra er en indfødt af Afrika, og gennem århundreder er blevet vidt udbredt i hele Mellemøsten, Asien og Amerika. Det vokser frodigst i varme klimaer med masser af solskin, producerer smukke men kortvarig blomster og store mængder af sin spiselige frø bælg. De ældste kultivarer er beklædt med fine hår, der kan forårsage hudirritation, så gartnere normalt bære handsker og lange ærmer mens høst bælg. "Rygrad" sorter er avlet uden disse hår. Bælg er bedst efter to til tre dage af vækst, så stramme som de vokse sig større. Et par hybrider fortsat bud på op til syv inches i længden, men de fleste gør ikke.

Store men mørt bælg

For at teste, om din overdimensionerede okra er stadig mørt, bøje tynde blossom slutningen af en pod. Hvis det knækker let, er okra stadig mørt. Hvis det bøjer eller crumples uden fastgørelse, er det blevet woody. Stort, men mørt bælg kan bruges i de fleste okra opskrifter, så færre bælg per person. Damp dem, bruge dem i supper og gryderetter, eller steg dem med et tyndt lag af mel, majsmel eller rasp. Alternativt kan drage fordel af deres usædvanlige størrelse og kram okra med en korn - eller kød-baserede påfyldning og derefter bage dem i saucen. Indiske kokke gøre en slids i deres okra og kram dem med krydderier, så pan-fry dem til et rigt flavored side parabol.

Hård, Woody bælg

Hvis din bælg ikke "woodiness" test, men er stadig friske og grønne, kan du stadig bruge dem i nogle retter, såsom lange-madlavning supper og gryderetter. Skær bælg på tværs i ringe og simre dem i en time eller to, indtil smag og teksturer af din suppe er fuldt udviklede. Brug tænger eller en hulske til at fjerne et par stykker af okra, og smag dem. Hvis de har blødgjort nok til at være spiselig, serveres suppen som det er. Hvis de er sej og ubehagelige, Fjern de resterende ringe med din hulske. Suppen bevarer smag og kroppen af okra, selvom vegetabilske, selv er blevet fjernet.

Okra frø

Okra bælgene er frø bælg, ligesom grønne bønner, og ligesom bønner deres frø kan spises særskilt. Skive åbne et af dine overdimensionerede okra bælg og teste frø ved at trykke på en med din miniature. Hvis frøene er hård, tør dem og gemme dem til næste år have. Hvis de er stadig mørt kan de spises som ærter, enten dampet eller føjes til supper og røre-frites. Alternativt kan du stege bælg hele, så skallen ud den kogte frø til brug i andre retter.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com