Fire Facts om Popcorn

Fire Facts om Popcorn

Popcorn er lavet af tørring stykker af en bestemt type af majs og varme dem indtil de eksploderer i bløde, hvide kerner. Oprindelsen af popcorn dateres tilbage til omkring 2.500 BC da Aztec medicinmænd kastede popcorn kerner i ilden til at fortælle formuer baseret på retningen kernen fløj. Popcorn er i dag et populært mellemmåltid i hjemmet og biografer.

Ernæring Fakta

Popcorn betragtes som et hele korn, hvilket gør det til et sundt valg, når du er på udkig efter en snack. Når det er luft-poppet, indeholder den kun 31 kalorier pr kop. Olie-poppet popcorn indeholder 55 kalorier pr kop. Popcorn er også en god kilde til vitaminer og næringsstoffer, som B vitaminer, E-vitamin, protein, jern og fiber. Snack er også anbefales af American Dental Association, National Cancer Institute og American Diabetes Association som en foretrukne snack.

Forbrug fakta

Omkring 70 procent af de cirka 17 milliarder quarts af popcorn, forbrugt i USA hvert år (fra offentliggørelsen af denne artikel) er spist i hjemmet. De øvrige 30 procent er forbrugt på offentlige steder, såsom biografer, stadioner og skolearrangementer. Mad mennesker bruger en mikrobølgeovn, for mest er popcorn. Mere popcorn er forbrugt i efteråret end noget andet tidspunkt af året. De fleste popcorn kommer fra Midtvesten, især Nebraska.

Interessante fakta

Popcorn kerner har en masse magt for sådan en lille genstand. En kerne af majs kan hoppe op til 3 fødder høj når poppet. Gamle ører popcorn blev fundet i en hule i New Mexico i nærheden af 1948. Disse ører blev anslået til at være omkring 4.000 år gammel. Ud over at spise popcorn i sig selv, nogle popcorn er lavet til godbidder, såsom popcorn bolde, vejer omkring 5.000 lbs., største popcorn bolden blev lavet i Iowa i 2006 og målt 8 fod høj og 28,8 fødder rundt (fra offentliggørelsen af denne artikel).

Historiske fakta

Mens popcorn daterer sig tilbage til de tidlige aztekerne i Mexico, har det også sin plads i andre dele af historien. I 1493 tog Columbus nogle af kornet tilbage med ham til Europa, sprede popcorn rundt om i verden. Charles Cretor udviklet en majs-popping maskine i 1885 til at øge produktionen af snack. I begyndelsen af 1900-tallet, popcorn distribution flyttet til hestetrukne popcorn vogne og derefter til motorkøretøjer. Faldet i sukker tilgængelighed under anden verdenskrig tredoblet popcorn forbruget af amerikanerne.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com