Hvad reagerer med guld?

Siden oldtiden har været skattet guld af mand. For meget af tiderne er blevet brugt guld som en valuta eller en valuta nævneren. Det er også bruges i smykker og er en meget god dirigent. Guld også reagerer ikke med luft, vand, baser eller enhver syrer undtagen aqua regia. Det gør dog reagere med halogener og kan danne forbindelser.

Aqua Regia

Aqua regia er en blanding af saltsyre og salpetersyre og også kaldes også kaldet nitro-saltsyre. Det kan opløse guld i chloroauric syre. Salpetersyre og saltsyre kan ikke gøre arbejdet på egen hånd, men når de kombineres de udfører forskellige opgaver, der tillader dem at opløse guld i en syre.

Klor

Guld reagerer meget langsomt med chlorgas ved stuetemperatur producerer guld klorid eller AuCI3. Processen kan dog vendes ved at opvarme det guld chlorid forsigtigt så det nedbrydes og frigiver de ren elementer af guld og klor igen.

Cæsium

Usædvanligt for en metal guld kan også danne forbindelser med visse elementer. I en guld sammensatte---auride---er oxidationstrin negativ. Guld kombinerer med cæsium at danne cæsium auride, som har nonmetallic egenskaber og er en halvleder.

Rubidium

I en lignende måde at cæsium, kan guld også reagere med rubidium at danne sammensatte rubidium auride. Dette stof har nonmetallic egenskaber og er en halvleder.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com