Hvordan at begynde at køre i Vibram FiveFingers

Vibram FiveFingers er handske-lignende sko med enkelte tå lommer, som giver slid beskyttelse for dine fødder. Du vil kunne føle hvert konturen af overfladen nedenfor, herunder klipper og ujævnt terræn. Muskler, knogler, sener og ledbånd i dine fødder og underben vil blive udfordret, meget mere end i almindelige løbesko. Lette til at køre i FiveFingers og give din krop tid til at tilpasse.

Instruktioner

Få den rigtige pasform

• Stå med ryggen til en væg. Placer en lineal under en af dine fødder. Måle afstanden i inches fra din hæl til længste tå. Gentag processen for din anden fod. Bemærk den længste af de to målinger.

• Konsultere dimensionering diagrammet på FiveFingers hjemmeside for de modeller, du er interesseret i. Dimensionering er i europæiske enheder.

• Gå til en lokal forhandler til at købe Vibram FiveFingers; FiveFingers' hjemmeside har en liste over forhandlere, der sælger FiveFingers sko. Du kan købe FiveFingers online, men forsøger dem, før du køber anbefales på grund af den måde, de passer.

• Prøv på et par forskellige modeller og forskellige størrelser, hvis tilgængelig. FiveFingers er designet til at passer som hånd i handske og der er montering forskelle mellem de forskellige modeller. For eksempel, bemærker Birthdayshoes.com, at dimensionering er vanskeligere i FiveFingers modeller, der dækker toppen af mund versus dem, der forlader det åbne på grund af individuelle arch højde og foden form. Spørg forhandleren til at vise dig, hvor ydeevne tå sokker er placeret. Prøv på FiveFingers med og uden sokker, så pasformen vil ændre sig med den ekstra beskyttelse, en sok giver.

• Finde en korrekt pasform til din storetå. FiveFingers er beregnet til at passe som en handske og din storetå bør udfylde sin lomme uden plads for enden. Andre tæerne kan eller kan ikke udfylde deres tå lommer, som alles fødder er forskellige. Vælg en pasform, der er lun, men ikke snærende, flytter med din fod og ikke gnide.

Køre i Vibram FiveFingers

• Find et sted, der har både en blød køreoverfladen, såsom græs, og en hårdt køreoverfladen, beton eller asfalt.

• Starte på den bløde overflade. Køre i en let tempo for omkring 100 fødder og mærke, hvordan hver fod lander som du går. Typisk, vil du begynde at jord på bolden af foden og mindre på hælen. Harvard forsker Daniel Lieberman siger, dette er sandsynligvis en naturlig mekanisme designet til at absorbere og sprede chok. Være bevidst om variationer i overfladen og hvordan det føles.

• Tage din FiveFingers og køre de samme 100 fod fuldt barfodet med dine FiveFingers i dine hænder, som anbefalet af Michael Sandler og Jessica Lee af RunBare.com. Være opmærksom på mulige farer i overfladen, scanning jorden som du kører for at undgå potentielt farlige genstande, der kan skade dine fødder. Bemærk den ekstra niveau af sensation leveres af din hud og Bemærk Hvis den måde du køre ændringer.

• Gentag kører frem og tilbage med FiveFingers og derefter barfodet på blødt overflade fire til fem gange mere. Fokus på landing let og trække din fod op fra jorden direkte under din røv. Dette vil forkorte din skridtlængde og tilskynde til en lysere touchdown med hver footfall.

• Flytte til den hårdere overflade. Med dine FiveFingers på, skal du køre 50 fødder i en let tempo. Mærke forskellen i hvordan dine fødder lander på den hårde overflade versus den blødere overflade. Prøv at lande let, og lytte til lyden af dine fødder. Prøv at minimere lyden af hver footfall.

• Tage ud din FiveFingers, holde dem i dine hænder, skal du kontrollere overfladen er kølig at røre og køre de samme 50 fødder barfodet i en let tempo. Bemærk forskellen i sensation i FiveFingers og er barfodet. Pas på objekter på overfladen, der kan forårsage skade på dine fødder, især grus.

• Gentag kører frem og tilbage på den hårde overflade med dine FiveFingers og derefter barfodet to gange mere. Føle den måde du løber og se for udviklingslandene ømhed eller slid på fødderne. Stop hvis du oplever nogen smerte eller udvikle blærer.

Din første uge kører i Vibram Fivefingers

• Tage de næste to dage fri fra løb i FiveFingers. Efter din første gang ud køre i Vibram FiveFingers, vil du sandsynligvis opleve muskelømhed og ømhed i dine fødder og kalven muskler. Give din krop tid til at tilpasse sig de nye fremhæver du lægger på det.

• Udvide den afstand, du kører i FiveFingers af ikke mere end en halv mil efter din to-dages hviletid. Føle jorden, Bemærk eventuelle områder af ømhed og bland kører med FiveFingers og barfodet på både bløde og hårde overflader.

• Stop for dag, hvis du føler nogen akut eller skarpe smerter i dine fødder, underben, knæ, hofter eller andre områder af kroppen involverede i løb.

• Tag en anden to dage kører i FiveFingers.

• Hvis du har nogen nagende ømhed eller smerter i ethvert område, gå på en kontinuerlig køre med din Vibram FiveFingers. Planlæg at dække ikke mere end 1,5 miles. Prøv at blande forskellige overflader i din løbetur – for eksempel, hvis kører på et fortov, køre på betonen for et stykke tid og derefter skifte til en blødere overflade til side, hvis den er tilgængelig. Undgå snavs på din vej og koncentrere sig om landing let med tappe footfalls.

• Kontroller dine fødder og ben i slutningen af dit løb. Teste følelsen af hver tå ved at give det en blid klemme og Bemærk eventuelle prikken eller følelsesløshed. Hvis du har fuld følelse og ingen dvælende smerter, lykønske dig selv på en vellykket køre i din Vibram FiveFingers. Hvis du har snurren, følelsesløshed eller smerter overveje stikning til blødere overflader og afkorte afstanden kører du. Konsultere en læge, hvis der stadig problemer.

Sikkert øge afstanden du køre i Vibram FiveFingers

• Opbygge antallet af miles du køre lidt efter lidt, først ved at reducere antallet af dage, du tager mellem kører i FiveFingers til en og derefter til en hver to dage og så videre.

• Øge den afstand, du kører med ikke mere end 10 procent hver uge, som anbefalet af forsker Daniel Lieberman af Harvards skelet biologi Lab.

• Sprede afstand stigningen mere eller mindre ligeligt over dine træningssessioner. Ikke gør en række korte kørsler efterfulgt af en meget længere køre, der øger din ugentlige kilometertal.

• Lyt til din krop. Hvis du er konstant ømme på kilometertal du laver øger denne uge ikke din kilometertal næste uge.

• Fortsat gradvist opbygge længden af din kører over en række måneder indtil du når et niveau, der matcher dine træningsmål eller fitness ambitioner.

Tips & advarsler

  • Blid udspænding og massere dine lægmuskler og hamstrings efter en løbetur kan hjælpe med at bevare fleksibiliteten og opveje ømhed forårsaget ved at køre i Vibram FiveFingers.
  • Du er velkommen til at bruge Vibram FiveFingers som en supplerende uddannelse sko til at styrke dine fødder og virker på løb form. De behøver ikke være din eneste løbesko. Oversætte formularen du lære, mens de kører i Vibram FiveFingers at kører i regelmæssige løbesko til mulige forbedringer i kører økonomien.
  • Køre i Vibram FiveFingers er anderledes og udfordrende. Ikke blive modløs, hvis det er ikke helt, hvad du forventede og tager længere tid at vænne sig til, end du troede, det ville.
  • Være parat til at besvare spørgsmål om dine sko. FiveFingers er unikke leder og folk gerne vil uvægerligt spørge dig om dem.
  • Hvis du har nogen smerter i din buer, fødder, underben eller ethvert andet område af kroppen involverede i løb mens den kører i Vibram FiveFingers, stoppe øjeblikkeligt og kalde det en dag. Hvis smerten fortsætter over en række forsøg, konsultere en læge eller anden sundhedsperson.
  • Forsøg ikke køre i Vibram FiveFingers, hvis du har diabetes, perifer neuropati eller enhver tilstand, der begrænser den følelse, du har i dine fødder.
  • Vibram FiveFingers slid beskyttelse men beskytte ikke dine fødder mod akut traume, der kan skyldes træde på skarpe eller hårde genstande mens den kører. Hævelse, blå mærker og smerte kan skyldes træde på klipper eller andre hårde genstande i Vibram FiveFingers mens den kører.
  • Kører i betingelser, der begrænser følelsen i fødderne, såsom ekstremt koldt vejr, kan ikke anbefales med Vibram FiveFingers, da det begrænser sensoriske feedback fra dine fødder, der er nødvendige for at forhindre skade.

© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com