Hvor lang tid at koge krukker for at gøre gelé

Anbefalinger til gelé making har ændret sig i de seneste år. Mange gamle opskrifter rådgive forsegling med paraffin eller fylde- og forseglingmaskiner krukker uden behandling, men dette er ikke længere anbefales. Nuværende retningslinjer kræver sterilisering krukker ved kogning i mindst 10 minutter før påfyldning og derefter behandle dem fyldt i 6 minutter.

Sterilisere krukker

De bedste krukker for at gøre gelé er Mason-type krukker med selvstændige forsegling låg - kogende anvisningerne, der følger er for 1/2 pint krukker. Wide-mund krukker er lettere at fylde og rengøre. Krukker er dyre, men de sidste mange år.

Rene krukker i opvaskemaskinen eller i hånden med varmt sæbevand og skyl godt. Placere dem oprejst på en rist i en kogende vand bad canner eller stor gryde. Fyld canner med varmt vand, der dækker krukker med ca 1 inch. Bring vandet i kog og koges i mindst 10 minutter på en fuld kog. Tillad 1 ekstra minutters kogende tid for hver 1,000 fødder af højde over 1,000 fødder. Fjerne krukker og lade dem løbe før påfyldning. Jar låg forberedelse varierer med producenter; forberede låg ifølge pakke retninger.

Fylde krukker

Fyld glassene med gelé, giver 1/4 tomme af tomme rum i toppen. Tør fælgene og tråde af krukker med rene papirservietter til at fjerne enhver spildt jelly. Placer en rede låg og skrue band på hver krukke og hånd-spænd bandet.

Behandling af krukker

Returnere de fyldte krukker oprejst til rack i canner eller gryde. Kontroller de dækkes med mindst 1 tommer vand og bring vandet i kog igen. Processen gelé for en fuld 6 minutter efter vandet når en byld. Igen, tilføje 1 minut for hver ekstra 1,000 fødder af højde.

Undtagelse

Krukker behøver ikke at være steriliseret, hvis de vil blive behandlet i en kogende vand bad canner i mindst 10 minutter efter påfyldning. Du kan springe den første kogende trin af stigende behandlingstid til mindst 10 minutter efter påfyldning krukker. Tilføje ekstra minutter til stor højde. Større krukker skal længere; Husk disse retninger er for 1/2 pint krukker. Forskning ved University of Minnesota viste, at der var ingen skadelige virkninger under behandlingen af op til 15 minutter.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com