Årsagerne til kvinders hårtab

Årsagerne til kvinders hårtab

Det var engang troede, at kvinder ikke opleve hårtab, som mænd gør. Nu er det kendt, at kvinder også kan have hårtab. En række faktorer kan bidrage til hårtab hos kvinder, fra kost og ernæring til hormonelle ubalancer.

Hormoner

Selv om en vis mængde af hårtab er normal, som kvinder skift i overgangsalderen, de kan mærke en stigning i den hastighed, hvormed de oplever hårtab. Dette er på grund af faldet i østrogen og en stigning i androgener (mandlige hormoner, der kan forårsage acne i teenagere en hårtab hos ældre mænd og kvinder) der er anlagt den ved overgangsalderen. Gravide kvinder kan derimod se en stigning i hormoner, der får kroppen til at holde fast i håret. Når en kvinde har haft en baby og hendes krop hormonniveauer vende tilbage til normal, kan hun se en stigning i hårtab, som sin krop begynder at frigøre håret, at det holdt fast under graviditet.

Sygdom

Hårsækkene er følsomme over for ubalancer i kroppen, og kan frigive hår som et svar til en ubalance forårsaget af sygdom. Hvis du har en høj feber på grund af influenza, kan du begynde at miste håret så sent som tre måneder efter deres sygdom. Normalt løser hårtab på grund af sygdom hurtigt sig selv.

Kemoterapi

Involveret i kemoterapi strålebehandlinger stopper hår celler fra at dividere. Håret selv bliver tynde og sprøde, og ofte bryder ud, når det kommer ud af hovedbunden. En kemoterapi patienten kan miste op til 90 procent af hendes hovedbund hår under behandlingen. Typisk, håret vil regrow inden tre uger efter den endelige behandling.

Ernæring

Dit hår er som vejledende af din ernæring som en træringe er betegnende for dens generelle sundhed. Uanset hvad du putter i din krop vil være til stede i dit hår. Dette er grunden til retsmedicinske historikere kan registrere bly og arsenik i håret af længe afdøde emner. En person på en lav-protein, fad eller nedbrud kost har ofte sprødt hår.

Stress

Nogle gange, frigiver hovedbunden hår som reaktion på øget stress. Dette kan forekomme op til tre måneder efter det stressende begivenhed. Selv om denne type hårtab er midlertidig, kan det tage op til tre måneder for hårsækkene til at begynde at vokse nye hår.


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com