Klippeformationer i Texas Panhandle

Texas Panhandle projekter nordover ind i rummet mellem Oklahoma og New Mexico, at skabe et vejkryds slags mellem tre stater. For det meste flade sletter, Panhandle blev først besat af indfødte stammer. I 1500-tallet hævdede spanske opdagelsesrejsende region i Spanien. Det var stedet for kvæg ranches i 1800-tallet, og olie brønde i 1900-tallet. Det er i dag hjemsted for nogle af Texas' livligste byer, herunder Lubbock samt Amarillo og statslige parker med spændende klippeformationer.

Palo Duro Canyon State Park

Klippeformationer i Texas Panhandle

Palo Duro Canyon State Park

Palo Duro Canyon State Park rummer mere end 29.000 tønder. Canyon, selv er 120 miles lang, op til 20 miles brede og op til 800 fødder dyb. I USA overgås Palo Duro Canyon i størrelse kun til Arizona's Grand Canyon.

Den røde flod prærie hund by gaffel er strømmet gennem denne canyon for millioner af år, hvilket resulterer i en endeløs række af farverige klippeformationer og tårne, som du kan få adgang til fra den park omfattende vandre- og mountainbikestier.

I September 2010 er entré til parken $5 per person. Forskellige overnatningsmuligheder er tilgængelige, lige fra åbne campingpladser til møblerede hytter.

Palo Duro Canyon State Park

11450 Park vej 5

Canyon, TX 79015

(806) 488-2227

[email protected]

palodurocanyon.com

Dæklaget Canyons State Park og Trailway

Klippeformationer i Texas Panhandle

Beboere i dæklaget Canyon er så hårdt som terrain.

Tidligere hjemsted for de Folsom, Apache og Comanche stammer, dæklaget Canyons State Park og Trailway består af mere end 15.000 hektar jord, og en 64-mile tidligere railway vendte vandresti.

De mange naturskønne klippeformationer i parken er resultatet af gamle vand-drevne erosion; de giver fremragende eksempler på den geologiske record, samt indsigt i processen af erosion, selv.

Deltagerafgiften er $3 per person per dag. Overnight campingpladser er tilgængelige.

Dæklaget Canyons State Park og Trailway

P.O. Box 204

Quitaque TX 79255

(806) 455-1492

tpwd.state.TX.us

Alibates Flint stenbrud nationalmonument

Klippeformationer i Texas Panhandle

En flint knude.

Alibates Flint stenbrud National Monument er på stedet af en naturligt forekommende indbetaling af flint, eller agatized dolomit, hvilke forhistoriske stammer brydes for at mode vinger og pilespidser, og gnist brande.

Flint kommer i mange farver på grund af mineralforekomster blandet ind i klipperne. Otte-foot-dybe flint dannelsen dækker et bredt område, at nå frem til overfladen i nogle områder og dykning under det i andre. Dette er et monument i stedet for en park, så vandreture er begrænset og camping tilbydes ikke.

Alibates Flint stenbrud nationalmonument

P.O. Box 1460

Fritch, Texas 79036

(806) 857-3151

NPS.gov

Klippeformationer i Texas Panhandle


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com