Effekten af Pektin på fødevarer

Pektin, traditionelt anvendes til fremstilling af syltetøj og marmelade, er ikke din bedstemors hemmelige ingrediens længere. I dag bruges det til at gøre fødevarer sundere.

Kilde

Pektin, en polysaccharid, forekommer naturligt i frugt som æbler, blommer og strømninger. Et polysaccharid er et kulhydrat---cellulose og stivelse er to andre polysaccharider---består af en kæde af molekyler af simpelt sukker.

Funktion

Når opvarmet med sukker, forårsager pektin en fortykkelse handling, "indstilling" marmelade og gelé til at holde dem fra at være sirupsagtig i tekstur.

Bruger

Pektin er brugt som et naturligt fortykningsmiddel i produkter som syltetøj og gelé. Pektin, når kombineret med Valle og calcium mælkeproteiner, stabiliserer gel eller skum, der er lavet med mælk eller fløde.

Sundhedsmæssige fordele

Pektin er et ufordøjeligt, gavnlige kostfibre. Som fødevareindustrien er at reducere salt, fedt og sukker fra fødevarer af sundhedsmæssige årsager, føjes mere pektin for at forbedre smag og konsistens. Fødevarer, der indeholder Pektin kan også reducere serum kolesterol, lindre diarré, forbedre insulinresistens, stimulere immunforsvaret og beskytte mave-tarmkanalen.

Advarsler

Når madlavning med frugt, der allerede har en høj mængde af naturligt forekommende pektin, tilføje lidt eller ingen ekstra pektin eller resultaterne vil være jelly, der er for stiv. Tilføje lidt pektin til et naturligt lavt pektin frugt, og resultatet er en løbende jelly.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com