Rolle af økoturisme

Rolle af økoturisme

Som flere mennesker begynder at gøre miljømæssigt bevidste beslutninger i forskellige aspekter af livet, blomstrende økoturisme. Industrien har stadig en lang vej at gå med hensyn til hvordan virksomheder overvåges, men det har haft en positiv indflydelse i mange udviklingslande. Potentielle ecotourists bør forskning virksomheder de overvejer at være sikker på at de overholder branchestandarder.

Forskelle fra traditionelle turisme

Økoturisme adskiller sig fra traditionelle turisme, idet det lægger en værdi for den lokale befolkning, dyr og miljø sundhed. I stedet for med det formål at tjene profit for enhver pris, det har til formål at tjene et overskud, mens respekt for lokale mennesker, dyr og naturen som helhed, eller at lade dem til gavn i nogle måde fra bestræbelse. De bedste økoturisme virksomheder foretage bevidste valg i alle aspekter af deres virksomhed. For eksempel, de genbruge produkter og vælge biologisk nedbrydelige materialer når det er muligt. Traditionelle virksomheder som krydstogtskibe smide ofte væk en stor mængde af papirkurven, så disse forskelle kan have en stor indvirkning på miljøet.

Økoturisme som en større industri

Mange lande har omfavnet økoturisme på grund af dens positive virkninger på deres økonomier. Costa Rica, eksempelvis trives på økoturisme, som tegner sig for en stor del af de penge, det bringer i hvert år. Ifølge International Ecotourism Society, 83 procent af udviklingslandene afhængige økoturisme som deres vigtigste "eksportere", og det tjener som den vigtigste eksport af en tredjedel af de fattigste lande.

At sikre bæredygtighed

Økoturisme kan være bæredygtig, hvis alle parter overholder flere vigtige retningslinjer. Først, den lokale folk skal acceptere den måde, hvorpå deres jord og ressourcer bliver brugt. International Ecotourism Society lægger frem retningslinjer på kører en økoturisme virksomhed. Det understreger, at en økoturisme virksomhed bør minimere indvirkningen, arbejde for at øge miljømæssig og kulturel bevidsthed og respektfulde fremgangsmåder, give besøgende og vært en positiv oplevelse, yde støtte til bevarelse indsats og til styrkelse af lokale folk og øge bevidstheden om politiske, miljømæssige og sociale problemer i værtslandet.

Misforståelser

Udtrykket "ecotourism" er ofte blevet misbrugt, da det kan være vanskeligt at definere, hvad der udgør økoturisme. Mange virksomheder har benyttet sig af denne tvetydighed. Som det vokser, men arbejder grupper som International Ecotourism Society for at skabe og påtvinge standarder for virksomheder, der kalder sig økoturisme ventures.

Geotourism og Voluntourism

Geotourism og voluntourism tage økoturisme til det næste niveau. Geotourism fastholder de samme mål som økoturisme men også bestræber sig på at respektere og lære turister om lokale kultur og sprog. På denne måde formålet er at støtte lokale kulturer i fortsætter deres traditioner. Voluntourism engagerer turister i frivilligt arbejde muligheder, hjælpe dem med at oprette forbindelse i en mere intim måde med jord, dyr og mennesker i en region. Mange voluntourists har en uforglemmelig oplevelse og anbefale det til andre.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com