Hvem opfandt surfbræt?

Dem bekendt med oprindelsen af surfing sandsynligvis tror, at surfbræt blev opfundet af en amerikansk engang rundt i 1960 ' erne. Dette var dog blot tidsperiode, surfing begyndte sin push ind i mainstream, at få opmærksomhed i offentligheden. Surfbræt har faktisk en meget ældre og mere interessante oprindelse.

Historie

Der er ingen klare surfbræt opfinder. Det vides dog, at surfing har dybe rødder i Polynesien går tilbage til et skøn over 1000 E.kr. Den første dokumentation af praksis kom afdøde 1760erne og 70 erne når vestlige opdagelsesrejsende som kaptajn James Cook rejste til øerne og var vidne til surfere i aktion i Tahiti og Hawaii. Hawaiianerne kaldet praksis he'e nalu, hvilket groft oversat betyder bølge glidende. Sporten var en religiøs og social praksis dybt forankret i hawaiiansk kultur. De oprindelige surfbrætter var tunge, træ plader udformet fra indfødte træer som koa, brødfrugt og wiliwili.

Typer

To hovedtyper af surfbrætter blev almindeligt anvendt i oldtidens Hawaii. Alaia var almue bord, tynd, bred og kort, mens Olo var en tykkere, længere smallere board bruges af chiefs.

Tidsramme

Selvom oprindelse i Polynesien er stort set enige, opstået nogle beviser at surfing blev praktiseret tidligere i Peru, dating tilbage som 3000 f.kr. antikke keramik raderinger fra Peru er blevet fundet skildrer en form for båd, der blev brugt som en surf bord. Reed bådene blev brugt af fiskerne til at ride bølger i et ritual svarende til surfing. Men, Hawaii og polynesiske surfing er mere tæt forbundet med surfing, vi kender i dag.

Funktioner

Selv om der findes ingen kendte opfinderen af surfbræt, har mange tal spillet en integrerende rolle i udviklingen af surfbræt og sport surfing. Første af notat blev Hawaiian hertug Kahanamoku der hjalp bringe sporten tilbage i Hawaii i de tidlige år af det tyvende århundrede, efter at det var stort set elimineret af vestlige missionærer. Kahanamoku udformet sin egen bestyrelser og rejste verden og med til at udbrede sport surfing.George Freeth, en irsk Hawaiian, bragt surfbræt til det sydlige Californien i 1907, hvor det tjente amerikanske rødder.På fastlandet, Tom Blake udviklet hule konstruktion og også indført den første fin på bunden af surfboard i 1920-erne og 30s. Blakes hule bestyrelsen var lettere og hurtigere end traditionelle surfbrætter.

Bob Simmons er blevet krediteret som "faderen til den moderne surfbræt". Efter at have studeret på Cal Tech, revolutionerede Simmons surfbræt design ved at designe rocker (buet konstruktion) er populære i dag, ved hjælp af glasfiber og resin i surfbræt konstruktion og udvikle den første styrofoam kerne. Forud for Simmons innovationer var surfbrætter stadig flad, tung træ planker.Til mere indflydelsesrige personligheder i surfbræt design og udvikling, Følg linket nedenfor.

Betydning

Selv om mange af indførelse og udvikling af surfbræt fandt sted i første halvdel af det tyvende århundrede, blevet surfing virkelig ikke en populær mainstream aktivitet indtil anden halvdel. Dale Velzy, en California surfer og bestyrelsen shaper åbnede den første surf butik i 1950. Hans butik forgrenet snart i en kæde rundt om det sydlige Californien og Hawaii. Velzy også sponsoreret en surf-team og havde en ivrig instinkt for markedsføring, der bidrog til at sprede sport surfing. I 1960 ' erne film som Gidget og The Endless Summer tog surfing på nationalt plan og bidraget til at udbrede kendskabet.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com