Italienske vine svarer til franske Bordeaux

Italienske vine svarer til franske Bordeaux

Den typiske franske Bordeaux blanding består af cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc, med cabernet udgør største del af blandingen. Italienske vine begyndte at efterligne Bordeaux blandinger i slutningen af 1960 ' erne med indførelsen af "Super Tuscans", navnet opfundet af den berømte vin kritiker, Robert Parker. Det var ment til at beskrive vin, som har erstattet traditionel sangiovese som den mest udbredte drue i toscanske vine med cabernet sauvignon, eller medtage den i blandingen.

Sassicaia

Først af Super Tuscans var Sassicaia, lavet i billedet af fine røde Bordeaux årgang 1968. Det er typisk en blanding af mindst 85% cabernet sauvignon og op til 15 procent cabernet franc. Det har fremragende koncentration og balance, med aroma af røde kirsebær og brombær. 1985-årgangen blev tildelt 100 point af Robert Parker, der beskrev det som "en af de største vine fremstillet i 1900-tallet".

Ornellaia

Tenuta Dell'Ornellaia er en italiensk vingård, kendt som en producent af Super toscanske vin. Ornellaia er anset for en af Italiens bedste Bordeaux-stil røde vine. De druesorter er overvejende cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Det har fremragende balance og koncentration, med aroma af sorte kirsebær, ribs og vanille.

Tigniello

Indførte in1982, Tignanello er gjort fra 85% sangiovese, 10 procent cabernet sauvignon og 5 procent cabernet franc. Det har en intens Rubin rød farve med kompleks aroma af tobak, karry og brombær og solbær syltetøj. Tignanello er i modsætning til andre Super Tuscans at funktionen cabernet sauvignon som den mest udbredte drue.

Solaia

Solaia blev udgivet i 1978 og består af 75 procent cabernet sauvignon, 5 procent cabernet franc og 20 procent sangiovese. Det er en intens frugtagtig og kompleks vin med god balance og bløde tanniner.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com