Sådan vask voks af grøntsager

Alle grøntsager har en naturlig beskyttende belægning, men det tidspunkt grøntsager når supermarkedet, det har været vasket og skylles flere gange, og den naturlige belægning er for længst forbi. Ofte er grøntsager belagt med et tyndt lag voks, der erstatter den beskyttende belægning. Voks forhindrer vækst af skimmel, beskytter grøntsagerne fra blå mærker under transport, og gør det lyse og skinnende. Voks er minimal, men ofte, folk kan lide at fjerne det fra grøntsager, før de er spist.

Instruktioner

• Fyld en ren sink eller håndvask med varmt vand. Tilsæt 2 tbsp. bagepulver og 1 tbsp. citronsaft og rør for at blande.

• Sættetid grøntsagerne i blandingen et par minutter. Skrub grøntsager forsigtigt med en blød børste til at fjerne voks.

• Skyl grøntsager i klart vand for at fjerne bagepulver og citronsaft. Læg grøntsagerne på et lag af papirhåndklæder til tørre. Hvis voks forbliver på grøntsagerne, prøv iblødsætning dem for et par minutter.

Tips & advarsler

  • Det kan være meget svært at fjerne voks belægning fra grøntsager, og nogle gange, den bedste måde er at skrælle grøntsagerne. Dog er forsøger at fjerne voks først værd at prøve, fordi peeling grøntsager vil fjerne mange af næringsstofferne.

© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com