Er Vitamin B5 Hjælp Cure Acne?

Er Vitamin B5 Hjælp Cure Acne?

Acne er den mest almindelige hudsygdom, med 40 til 50 millioner amerikanere oplever det årligt. Selvom betragtes som en teenager hudproblem, kan nogen have acne. Årsagen er blokerede porer, som forårsager bumser, whiteheads og hudorme til at dukke op i det berørte område. Der er mange cremer, piller og sæber til formål at udrydde acne, med varierende grader af succes. Vitamin B5 terapi har eksisteret siden den sent 1990s som en metode til behandling af acne.

Hvad er Vitamin B5 teori?

Dr. Lit-Hung Leung offentliggjorde resultaterne af sin undersøgelse af virkningerne af vitamin B5 for acne i 1995. Den nederste linje i undersøgelsen var, at mega-doser af vitamin helbredt acne og reduceret porestørrelse. Hans teori var, at uden den høje dosis af vitamin B, kroppen ikke kunne metabolisere fedt korrekt. Dette førte til flere olier i huden, der blokerede porer og forårsaget acne. Hans undersøgelsen kiggede på mænd og kvinder, der tog 10 g vitamin B5 hver dag (1.000 procent af USDA anbefalet daglig tilførsel). Hans resultater viste, at acne begyndte at rydde op inden for en uge i begyndelsen af behandlingerne.

Bivirkninger af Mega-doser af Vitamin B5

Selvom vitamin B5 er sikkert, når det tages i mega-doser, kan der være bivirkninger. Dette omfatter mave irritation, diarré, øget appetit, sprukne læber og i sjældne tilfælde, hårtab. Gradvist øge din dosis af vitamin B5 er en måde at give din krop at tilpasse sig de højere dosering. Også, bør du tage vitamin med måltider, som skal minimere enhver mave irritation. Vitaminet er vandopløseligt, så det ikke forbliver i din krop til at opbygge til toksiske niveauer.

Vitamin B rolle i hudpleje

Alle B-vitaminer er vigtige for opretholdelsen af sunde hud tone. De også hjælpe med at reducere stress, hvilket er nyttigt, når du forsøger at stoppe acne udbrud. Ud over vitamin B5, er vitamin B3 og B6 også blevet anbefalet til akne, selvom typiske doser er langt under hvad Dr. Leung anbefaler i sin undersøgelse.

Kontrovers

Selv Dr. Leung undersøgelse viste positive resultater, har der ikke været mange langsigtede undersøgelser udført på hans teorier. Helt sikkert nogle mennesker nydt godt af vitaminterapi, men andre hjemmesider advare mod farerne ved mega-dosering. Den bedste ting at gøre er konsultere din hudlæge om dit ønske om at begynde at bruge vitamin B5 til at helbrede acne. Han eller hun kan snakke med dig om de risici og fordele, og overvåge din tilstand, hvis du er i terapi.


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com