Typer af cremet Sauce

Når du har lært de grundlæggende teknikker, vil du kunne gøre klassiske krydrede saucer, såsom Hollandaise samt bernaise og fransk dessert saucer, såsom creme Anglaise. Ved at tilføje forskellige urter eller smagsstoffer, kan du gøre uendelige variationer der passer til din luner.

Æg-baserede saucer

Klassiske franske saucer, bearnaise og Hollandaise, få deres rige creaminess af blanding æggeblommer og smør med citronsaft eller eddike og krydderier. Alfredo sauce er lavet ved at opvarme æggeblommer med opvarmet fløde og smør. Hemmeligheden bag en perfekt æg-baserede sauce ligger i opvarmning æggene forsigtigt, uden overcooking dem, som binder de proteiner, hvilket resulterer i en tyk, klumpet sovs. For en hurtig, no-fail Hollandaise sauce, smelte 12 tbsp. usaltet smør i en gryde eller mikroovn. Bland fire æggeblommer, 3 tbsp. frisk citronsaft, en knivspids salt, 1/4 tsk peber og 2 pinches cayenne peber i en blender. Langsomt hæld det varme smør i blenderen, mens den kører. Blend i 30 sekunder, indtil saucen er tyk. Varm smørret kokke forsigtigt æggene lige nok til at fortykkes sauce. Serveres med asparges eller æg til en imponerende, men alligevel simpelt, parabol.

Roux-baserede saucer

Denne klassiske hvide sauce er nemt at gøre, og engang mestrede, bliver grundlaget for mange retter, såsom makaroni og ost eller en cremet tomatsauce. For at gøre en hvid sauce, Smelt 2 tbsp. smør i en gryde over medium varme. Drys 2 tbsp. universalrengøringsmidler mel over smørret og pisk for at blande. Kog mel og smør blandingen i et minut, under konstant omrøring. Tilsæt 1 kop varm mælk og varme igennem, uden kogning. Fortsat rør saucen indtil det tykner så melet ikke brænder i bunden af gryden. Hvid sauce er et fundament for andre smagsstoffer og i sig selv er ganske kedelig. Krydr det med salt og peber, revet ost, muskatnød, citron juice og æg æggeblomme eller tomat puré. For at gøre en lækker sovs, starte med en mel og smør roux og tilføje varme kylling eller oksekød lager i stedet for mælk. Varme til tykkere det.

Reduktioner

En reduktion er om den enkleste sauce, du kan gøre. Blot brune nogle kød og grøntsager, tilføje en flavorful væske og tillader væske at simre, indtil den bliver tyk. Reduktioner arbejde godt for enden af en lang dag når du ønsker et godt måltid, men er kort på tid. For en grundlæggende reduktion, spray en gryde med klæbefri spray eller smelte et klap af smør i den. Brun en kyllingebryst eller bit af oksekød i fem minutter på hver side, indtil dens gyldne og lidt sprøde. Tilføje et par skiver løg, hvidløg, tomater, gulerødder eller svampe for smag hvis du kan lide. Hæld 1 kop hvid vin, hønsefond eller vand i gryden og lad det simre i 10 minutter indtil kyllingen er gennemstegt og væsken er næsten væk. Som væsken reducerer, får det en rig farve og smag, der gør en velsmagende sovs. Tilføje nogle fløde til en cremet sauce, urter og salt og peber. Eksperimentere med andre varianter, som rødvin, balsamico eddike, æblejuice, sennep og hindbær marmelade.

Dessert saucer

Hvis du kan gøre Hollandaise eller bernaise sauce, kan du også gøre klassiske franske dessert saucer. Processen er den samme, men smagsstoffer er sød, snarere end krydrede. Gøre creme Anglaise eller wienerbrød fløde, ved blanding af æg, sukker, smør og fløde sammen, at huske at varme æg kun lidt for at undgå at løbe dem. Smag saucen med vanille eller cognac. Ganache er måske den enkleste dessert sauce, lavet ved at smelte lige dele mørk chokolade med tunge fløde langsomt over en dobbelt kedel. Bruge ganache som en frosting, dribbled over is eller som grundlag for trøfler. Smag ganache med Frangelico eller framboise likør og justere mængden af chokolade til at ændre konsistens.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com