Hvor lang tid at koge en halv snes æg?

Hvor lang tid at koge en halv snes æg?

Et kogt æg er så let at tilberede det er alsidig i kulinariske brug. Æg er ofte kogt i bulk, især når kokke er klar til at farve æg til påske eller gør deviled æg til en fest. Madlavning gange vil variere, afhængig af hvor store æg er, samt hvor fast deres æggeblommer skal være.

Indledende Setup

Uanset ægget størrelse og ønskede æggeblomme fasthed er der et par ensartede procedurer til at sikre det bedste resultat i en optimal mængde tid. Æggene skal placeres i en pot store nok for dem at forblive et enkelt lag. Fyld potten med nok koldt vand til at dække æggene helt. Sted æg på en brænder, der er angivet til høj varme. Det vil tage omkring 10 minutter (alt efter højde og komfur type) for det kolde vand til at nå et kogepunkt. Når vandet begynder at koge, fjerne gryden fra brænderen og dæk med et låg. Dette begynder madlavning proces.

Blød æggeblommer

Når madlavning mellemstore æg, kan der opnås en blød blomme, hvis æggene er tilbage i varmt vand i cirka tre minutter. En halv snes store æg vil kræve en tilberedningstid ca fire minutter. For ekstra store soft-æggeblomme æg, holde æggene i varmt vand i cirka fem minutter.

Medium æggeblommer

Igen, tilberedningstid afhænger af ægget størrelse. For mellemstore æg med medium æggeblommer, bør æggene ophold i det varme vand i fem minutter. Store æg skal koge i seks minutter, og ekstra store æg bør overlades til for syv til otte minutter at tilberede.

Hårde æggeblommer

Skrap-kogt æggeblommer kræver den længste tilberedningstid. Det er dog vigtigt, ikke at lade æggene i det varme vand ud over den anbefalede madlavning tid eller æggeblomme misfarvning vil forekomme. Medium æg kræver en 12 minutters tilberedningstid for hårdt æggeblommer. Store æg skal koge i ca. 17 minutter. Ekstra store æg skal koge i 19-20 minutter.

Koldt vand

Æg skal placeres i et koldt vandbad umiddelbart efter madlavning taletid, så æggene ikke vil kog. For meget æg kan blive misfarvet og gummiagtig.

Salt debatten

Tilsætning af salt til det kolde vand i begyndelsen af det kogende processen tjener til at fremskynde den kogende processen. Nogle kokke hævder dog at tilføje salt til vandet resulterer i gummiagtig æggehvider. Tilføjelse eller udeladelse af salt er et spørgsmål om præference. Hvis du er presset for tid, kan det være en lille genvej i processen.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com