Middelalderlige frisurer for kvinder

Middelalderlige frisurer for kvinder

Den middelalderlige æra har været afbildet på forskellige måder gennem litteratur, film og kunst. Billedet du forestille dig en kvinde fra denne periode varierer meget på hvad fortolkninger du har været udsat for. Én ting konstruktører af middelalderlige billeder synes at glemme, er det lave niveau af hygiejne og religiøs fanatisme i disse tider. Mange af frisurer af denne periode var et resultat af disse to omstændigheder. Kvinder skulle bære deres hår i den mest effektive måde uden at bukke under for forfængelighed eller Letfærdighed.

Fletning

Hår sammensnoning var en nem og effektiv måde at holde beskidte hår fra ansigtet. Fletninger blev brugt i en kunstnerisk og omfattende måde med komplekse og indviklede mønstre og figurer. Symmetri blev opnået ved afsked hår ned i midten. Kvinder ville så braid hver side af hovedet identisk og binde fletninger på hvert øre. Fletninger blev formet ved hjælp af ledninger og var ofte prydet med Hårpynt. Sammensnoning tilladt kvinder at holde en vis frisure for en betydelig mængde tid uden at behøve at opfriske, som badning var meget ualmindeligt i disse tider.

Hårpynt

I begyndelsen af middelalderen var kvinder friere om at vise deres hår. Hår var slidt lange, flagrende, synlige og glat. Som tiden gik, begyndte kvinder iført deres hår, dækket med en hovedbeklædning, kaldes wimple. Det var en konvention - og på et tidspunkt lov--at gifte kvinder dækket deres hår. Kvinder deres hår ned i midten og tilladt en portion på panden til at blive vist. Ud over wimples, ville kvinder binde guld kugler og bånd i deres hår. I ideer dagens om forfængelighed, ville kvinder bære disse hår tilbehør under en motorhjelm eller wimple. I Asien lavet Hårnåle af jade, og elfenben med forskellige mønstre, som drager blev brugt. Hårnåle varierede fra japanske one-gren, stick-lignende pins til kinesiske vandrette kamme.

Farvning af hår og parykker

Kvinder bruges mange forskellige opskrifter for at farve deres hår. Henna, æg, safran og kalv Leverne var alle ansat til at opnå den ønskede virkning, som regel af blond eller lysebrunt hår nuancer. Ligesom i dag var kvinder optaget af de lille grå hår, der fulgte med aldring og forsøgte at skjule disse samt gennem farvestof. Kongelige og adelen bar ofte parykker af strålende farver. Elizabeth jeg lavet parykker og hvidt pulver, som var desværre fuld af dødbringende toksiner, alle vrede. Dronningen ejet mere end 80 parykker selv. Senere i sit liv skiftet hun fra rødhåret til blondine.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com