Fælles mandlige & kvindelige Minnows

Fælles mandlige & kvindelige Minnows

Minnows er normalt forbundet med små, sølvfarvede fisk, men ordet "elritse" faktisk refererer til den største familie af fisk i Nordamerika. Selvom minnows er sjældent spist af mennesker, de kan bruges som madding og vigtige medlemmer af akvatiske økosystemer og fødevarekæden – de giver mad til fuglene og større fisk, og konvertere mindre planter og insekter i protein til andre fisk. Der er ca. 50 forskellige arter af minnows.

Creek Chub

Nå længder på omkring 6 til 12 inches, er creek tykke piger/drenge blandt de største minnows. De har cigar-formet organer og mørk farve med lilla skær på siderne og en mørk plet ved basen af rygfinnen. Creek Døbel gyder i slutningen af foråret, hvor mænd tager på en lyserød farve og grave huller i grus for æggene. Efter gydningen, kvindelige creek tykke piger/drenge flyde med bugen op før at inddrive og gydende igen. Denne type elritse normalt lever vandløb og sjældent findes i søer.

Fallfish

Racen største elritse fallfish kan nå længder på 12 til 17 inches, selv om de er sjældent spist af mennesker. Mindre fallfish er lyse sølv i farve, mens større sorter er kedelig sølv. Ligesom creek chub, de gyder i slutningen af foråret, og hannerne ændre farve og grave reder i grus til deres æg. Hunnerne også flyde efter gydningen, ligeledes til creek chub. Fallfish findes i klar vandløb, søer og damme, og aldrig leve i mudret vand.

Centrale Stoneroller

Spænder fra 4 til 6 inches i længden, den centrale stoneroller er kedelig grå og har særprægede bleg, fremtrædende læber med en højderyg bruges til skrabning alger ud af klipperne. Hannerne også bruge deres mund til at skubbe sten til at bygge reder i gydetiden, som generelt opstår fra April til maj. Under gydning, ændrer hannerne farve fra grå til en orange nuance. Centrale stonerollers findes ofte i stryg og puljer af vandløb, og på grund af deres behov for klare vand er undertiden bruges som indikatorer for vandkvaliteten.

Golden Shiner

Den gyldne shiner spænder fra 5 til 10 inches lang, og har en dyb og komprimeret krop, røde finner og en gylden eller græsklædte farve. Yngre fisk er sølv i farve. Denne type elritse spises lejlighedsvis, men bruges ofte som en agn fisk. Golden shiners reproducere i slutningen af foråret eller forsommeren og gyde ved at sprede klæbende æg over vandplanter. På grund af deres behov for vegetation til at fortsætte deres livscyklus, er gyldne shiners fundet i skvattet, ren grundt vand.

Fælles Shiner

En anden populær agn fisk, de fælles shiner, er en mindre elritse kommer ind på 3 til 4 inches lang, og sølv med store diamant-formede skæl. I slutningen af foråret gydning sæson, mænd tage på ryg og røde bug, og enten bygge reder opstrøms eller brug reder bygget af andre minnows. Den fælles shiner findes typisk i vandløb, og undgår vand med hurtigt strømninger.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com