Hvad er sojabønner bælg?

Anlægget sojabønner er en bælgplanter, som producerer en pod, der indeholder bønner. Kendt i Japan som edamame og i Kina som mau dou, sojabønner giver en god kilde til protein og er blevet verdens mest dyrkede bælgplanter, ifølge verdens sundeste fødevarer hjemmeside. Serveres i pod, levere sojabønner en nærende mellemmåltid.

Historie

Sojabønner har været dyrket i Kina som en væsentlig afgrøde for over 13.000 år. Bønne blev indført i den japanske kultur i det ottende århundrede og senere i andre asiatiske lande. Sojabønner ikke vises i USA indtil 1700-tallet da en plante blev bragt til USA fra Kina. Det var ikke indtil 1800-tallet at sojabønner blev plantet som en afgrøde af landmænd og det ikke vinde popularitet indtil sin sundhedsmæssige fordele blev opdaget i 1900-tallet. På nuværende tidspunkt er de Forenede Stater den største kommercielle producent af sojabønner.

Bean bælg

Bønner findes i to typer: spiselige pod bønner og shell bønner. Grønne bønner er et eksempel på en spiselig pod bean--du spiser pod og bønne på én gang. En shell bønne kræver fjernelse af pod før du spiser bønne. Lima-bønne er et eksempel på en shell bønne. Sojabønner falder ind under kategorien shell bønne.

Bælg

For at forberede en pakke frosne sojabønner eller edamame, placere dem i en gryde i kog. Fjerne når du er klar, dræn og placere i en skål. Spise soja som et mellemmåltid måde det serveres i Japan og USA på restauranter. Placer pod i munden og skrabe bønnerne ud af bælgen med dine tænder. Sørg for at du har en anden skål for de kasserede bælg. Indersiden af pod er fuzzy og har et salt smag, mens ydersiden af bælgen har en ru tekstur.

Ernæring

Den ernæringsmæssige værdi af sojabønner er i bønne. En kop kogt sojabønner indeholder lidt under 300 kalorier og er en god kilde til protein og kosten fiber. Andre næringsstoffer omfatter thiamin, riboflavin, folat og vitaminer B6 og K. mineraler fundet i sojabønner indeholder jern, magnesium, mangan, molybdæn, kalium, kobber og fosfor. Sojabønner er også en kilde til aminosyrer og omega-3 fedtsyrer.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com