Forskellen mellem sort & hvid trøffelolie

Forskellen mellem sort & hvid trøffelolie

Trøffelolie er betragtes som et billigt alternativ til faktiske trøfler. Men trøffelolie kan ikke hvad du tror det er. Trøffelolie er lavet af en olivenolie base som aromatiske ingredienser er føjet til at efterligne smag af enten sorte eller hvide trøfler. Den primære ingrediens er et syntetisk thioether kaldet 2,4 dithiapentane, som producerer en duft og smag lignende til ægte trøfler. Andre organiske aromater føjes også til at give en smag tættere på enten sorte eller hvide trøfler. Ægte trøfler er meget dyre, så nogle mennesker anser denne billigere alternativ en rimelig mulighed for at producere trøffel-aromatiseret retter.

Sorte trøfler

Trøfler vokse underjordiske i et symbiotisk forhold med rødderne af visse træer. Sorte Perigord trøfler er opkaldt efter regionen i Frankrig, hvor de vokser blandt rødderne af egetræer. Sorte trøfler har den stærkeste smag af alle trøfler og en skarp aroma. Lugten er så stærke, det vil præge æg i deres skaller, hvis de opbevares sammen, og ændre smagen af æggene. Smag af sort trøffelolie, ligesom trøfler, selv, er stærkere og mere jordnær. Det bruges til at give smag lever pates, saucer og krydrede kager.

Hvide trøfler

Hvid eller Alba Trøfler vokser bedst i det nordlige Italien, i regionen Piemonte. Trøfler vokset i forskellige områder har forskellige smag, fordi de vokser under jorden og tage på Karakteristik af jorden. Hvide trøfler har en mere delikat smag og en garlicky aroma. De er som regel spises rå, barberet tyndt over risotto, pasta, æggeretter og fondue. Hvid trøffelolie kan føjes til disse samme retter.

Kontrovers

Trøffelolie er en kontroversiel ingrediens. Mange kokke ser det som den kun omkostningseffektiv måde at omfatte trøffel smag i deres retter. Andre, som San Francisco-baserede kok, Daniel Patterson, der også skriver om mad til "The New York Times," klager over, at smagen er en-dimensionelle og ikke en korrekt gengivelse af svampen.

Hvis du vælger sort eller hvid

At vælge hvilke trøffelolie til brug, sort eller hvid, overveje opskriften og andre ingredienser. Sorte trøfler er altid kogt og har en stærkere smag, så sort trøffelolie er et bedre valg til at gå med kød, saucer og gryderetter.

Hvide trøfler er normalt ikke kogt, og har en lysere smag, så hvid trøffelolie er bedre med æg, pasta med ost, risotto og retter hvor det vil blive tilføjet efter kogning er afsluttet, såsom drysset over tomater og frisk mozzarellaost.

Omkostninger

Trøffel olier kan koste alt fra $10 til $70 for koncentreret trøffelolie, lavet med kolde sten-presset olivenolie og gennemblødt med faktiske trøfler. Friske trøfler kommando $85 eller mere for 2 ounce, afhængigt af typen, kvalitet og hvor god trøffel sæson var.


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com