Intresting fakta om Nunavut

Nunavut blev den tredje canadiske område i 1999, adskiller det fra landets ti provinser. Trods størrelsen af Nunavut--har det 1/5 af Canadas landmasse--den samlede befolkning, som i April 2009 er kun 32.000 mennesker. Består af et fastland og en rigelig mængde af øerne i det Nordlige Ishav, er Nunavut bemærkelsesværdig for dens klima giver udfordringer og sin 28 små samfund med begrænsede ressourcer.

Grundlæggende oplysninger

Hovedstaden i Nuavut er Iqualuit. Nunavut er en sætning i sprog Inktitut, der kan oversættes til "vores land". Den officielle motto er "Nunavut, vores styrke." Nunavut er hjem til Baker Lake i det geografiske centrum af Canada tilnavnet "navlen Canadas." Området var en airbase i 1940 ' erne.

Økonomi

Selv om der er en lille turistindustri, er Nunavuts økonomi i vid udstrækning baseret på dens naturlige ressourcer. Der er en diamant mineindustrien, men de fleste af økonomien er produceret gennem jagt, fiskeri, fældefangst og forsegling. På grund af dette, arbejdsløsheden er høj og mere end 90 procent af landets budget kommer fra den canadiske regering.

Sæsoner

Nogle af de mest interessante fakta om Nunavut indebærer klimaændringer og resulterende sæsonmæssige effekter. Vinter i Nunavut begynder i September, og beboerne Se sne indtil juni, med arktiske snestorme en fælles begivenhed. Forårssæsonen er marts indtil juni med solen skinner omkring 18 timer i døgnet. Juli og August anses for at være om sommeren. Come juni, Iqaluit, hovedstaden i Nunavut, får 24 timer af sollys hver dag og en gennemsnitlig temperatur på 15 grader Celsius. I December, men hovedstad bliver kun seks timers dagslys hver dag og har en gennemsnitlig temperatur på-30 grader Celsius.

Årstidens effekter

I det nordligste region, Grise Fjord oplevelser dagslys 24 timer i døgnet for fire måneder og har en anden fire måneder af mørket. Jord er dækket med plader af is, og vandet er frosset for størstedelen af kalenderåret, hvilket gør det umuligt at skelne jord fra vand. Isbjerge er kendt for at løsne sig fra gletsjere og falder i vandet. Dette tilskynder til aktiviteter som isfiskeri og hundeslædekørsel.

Operationelle fakta

I Nunavut, byerne er alle tyndt befolkede og få og langt imellem, som er veje. Der er ingen asfalterede veje, og snescootere er fælles om vinteren, som er både om sommeren. Hvert samfund har også sin egen havn og lufthavn til at rumme de varer, der skal flyves i, gør købmand omkostninger høje. Postsystemet er usædvanlig, fordi alle mail skal flyves ind i enkelte lokalsamfund, og beboerne nødt til at hente breve og pakker på posthuset. Der er kun én hospital, i Iqualuit, men 26 sundhed stationer overalt.


© 2018 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com