Madras karry vs Madras karrypasta

Madras indiske retter, som er kendt for at være krydret, bruge Madras karry og pasta til sæson mange forskellige retter - fra grøntsager til kød til linser retter.

Ingredienser

Madras karry er en blanding af mange krydderier, herunder karry blade, koriander, gurkemeje, spidskommen, kanel, chili peber, laurbærblade, nelliker, bukkehorn og sort peber. Madras karry paste er en kombination af de samme ingredienser i pulveret, men omfatter også koriander, salt, ingefær, hvidløg, kardemomme og paprika, som derefter blandes med olie (og undertiden eddike) at lave en pasta.

Skelnen

Madras karrypasta er generelt mere intens i smagen, men ikke nødvendigvis spicier end Madras pulver. Madras karry pulver varierer i smag og styrke.

Bruger

Madras karry og pasta er ofte kombineret med yoghurt eller kokos mælk til at give karry en mere cremet konsistens. Frugtsaft kan også bruges. Madras karry, tilføjer hvorvidt fra pasta eller pulver, smag til alle slags retter.

Historie

Madras karry stammer i sydlige Indien i en by opkaldt Madras, nu kendt som Chennai. Det sydlige Indien er kendt for sin hede temperaturer, hvor chili peppers trives, forklarer hvorfor mange sydlige indiske retter er så brændende.

Fun Fact

Den engelske, der blev afhængig af karryretter, eksporteres karry fra Madras til England. Madras karry, der er i England nu er intetsteds at finde i selve Madras.

Overvejelser

Når åbne, bør karrypasta opbevares i køleskabet. Karry er bedst, hvis købt i små mængder, fordi det mister sin smag hurtigt (som mest tørrede krydderier). Det er bedst at erstatte karry hvert halve år og gemme det i en mørk køligt.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com