Typer af indiske mode Saris

Typer af indiske mode Saris

Saris, også kendt som sarees, har en lang tradition i Indien. De første kendte sari datoer tilbage til 100 f.kr., båret af en terracotta statue fra Nordindien. Saris har udviklet sig gennem årene. Yngre kvinder i Indien ofte tage afstand fra saris, mens andre bruger sari som en politisk erklæring, ifølge Sunanda K. Datta-Ray af "The New York Times." Der findes flere typer af mode saris, generelt kategoriseret af den region, hvorfra de stammer.

Nord

Nordlige indiske mode saris er slidte draperet omkring taljen, med læg skjules i linning. Susanne, som er den resterende længde af sari, går på tværs af venstre skulder og ned på bagsiden. Typer af nordlige saris omfatter Banarasi sari, Jamdani og chikan. Banarasi saris er brokade-stil, vævet af bomuld, shittir, chiffon eller georgette, og bæres ofte af brude. Jhallr nicheaktørerne, der ligner en række af opretstående blade, er en underskrift af Banarasi saris. Jamdani byder på indviklede mønstre vævet ind i klud. Chikan saris er lavet af gossamer bomuld.

Syd

Southern-stil saris stammer fra de indiske stater i Kerala, Tamil Nadu, Karnataka og Andhra Pradesh. Typiske sorter omfatter Mangalagiri, konrad og Kanjeewaram saris. Mangalagiri saris er vævet af Mangalagiri silke eller bomuld og gyldne tråd vævet i hele, sammen med sølv tråd og brokade grænser. Konrad saris er normalt jordfarver, med brede kanter og funktion motiver som påfugle, der symboliserer frugtbarhed. Kanjeewaram saris er lavet af vævning guld-dyppet sølv zari tråde i hele silke og er værdsat for deres holdbarhed og skønhed, hvilket gør dem fælles i en brudens brudeudstyr.

Øst

Bengal, i Ostindien, er berømt for sine daccai jamdani saris, udformet fra egyptisk bomuld, der ligner musselin fra væveprocessen. Det kan tage op til et år at hånd-vævning en daccai jamdani sari. Baluchari saris også kommer fra denne region. De er en kortere end den traditionelle sari værftet og kommer i lyse farver som lilla eller flamme-rød, med blomstermotiver grænser. Orissa saris er et andet populært valg. Farver er som regel rige, med "ikat" mønstre. Ikat er en metode til at binde og farvning stof med flere farver.

West

Vestlige saris er slidte på samme måde til nordlige saris. Typerne omfatter bandhani, Paithani og Gadwal saris. Bandhani saris er oprettet fra en tie-dye proces, der skaber et produkt, der ligner bandana print. Rød og sort er de traditionelle farver, men andre farver er tilgængelige. Paithani saris er håndvævede med guld tråd i hele. Niveau af håndværk og indviklet konstruktion bestemmer værdien af en Paithani sari. Gadwal saris ligner Banasari stilarter. De er lavet af bomuld, silke grænser og kobber eller guld-dyppet zari tråd. Brun, grå og off-white er de traditionelle farver, men mere levende nuancer er nu fælles.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com