Hvad er de Negative virkninger af kost Pop?

Når du trang en brusende, tørstslukkende drikkevarer, kan du blive fristet til at nå til en dåse kost pop---sukker-fri fætter til regelmæssig sodavand. Typisk sødet med aspartam, er kost sodavand et populært valg for sundheds-bevidste forbrugere og dieters forsøger at reducere ekstra sukkerindtag. Men de kalorier, du gemmer ved at vælge kost pop kan komme med skjulte omkostninger: flere ingredienser i disse drikkevarer bidrage til sundhedsmæssige betingelser og---paradoksalt nok---kan fremme vægtøgning. Før du tager endnu en slurk af din kost drikke, Sørg for risiciene, der ikke er for meget at sluge.

Knogle sundhed

En af de mest foruroligende negative virkninger af kost pop er dens effekt på knoglerne. Ifølge Framingham osteoporose undersøgelse, offentliggjort i oktober 2006-udgaven af The American Journal of Clinical Nutrition, forbruget af kulsyreholdige colas---både kost og regelmæssig---korrelerer kraftigt med nedsat knogletæthed, hvilket kan føre til hyppigere knoglebrud og knogleskørhed. Selv om forskerne stadig undersøger sammenhængen mellem pop og knogle sundhed, kan en vigtig faktor være den høje grad af fosforsyre i disse drikkevarer, som kroppen neutraliserer ved at trække calcium fra knoglevæv.

Vægtøgning

Selv om kost pop kan synes som en velsignelse for vægttab kostvaner, dens vigtigste sødestof---kan aspartam---faktisk forårsage en stigning i appetit, bidrager til uønsket vægtøgning. Forskere ved University of Texas Health Science Center opdagede, at personer drikker kost pop har en endnu højere risiko for fedme end regelmæssig sodavand drikker. Fordi kunstige sødestoffer som aspartam levere "søde signaler" til hjernen uden at give faktiske energi, kan drikker kunstigt sødede pop hæmme kroppens evne til at bedømme mæthed. Resultatet er en off-skæv appetit og en tendens til at overconsume kalorier hele dagen.

Koffein

Mange sorter af kost pop---især Cola---indeholder stimulerende koffein. Koffein er berømt som en hurtig energi booster, men dens positive virkninger aftager hurtigt; regelmæssig indtagelse af koffein kan efterlade dig med træthed, søvnløshed, hormonel ubalance og angst. Fordi det er et diuretikum, koffein også tørrer kroppen---så snarere end at opfylde din tørst kost pop kan forværre det. Desuden kan koffein i kost pop føre til en kemisk afhængighed over tid, producerer ubehagelige abstinenser som hovedpine og irritabilitet.

Dental sundhed

Kost sodavand kan redde dine tænder fra hulrum-forårsager sukker angreb, men disse drikkevarer kan forårsage flere dental skader end regelmæssig pop. Kost soda har en lavere pH end de fleste drikkevarer, og hver sip bader din mund i emalje-udhuler syre, som sætter tænderne i større risiko for at tænderne. Som en konsekvens, kan regelmæssig indtagelse af kost soda føre til tand smerter, følsomhed og rodkanaler. Jo oftere forbruge du kost pop, jo mere sandsynligt vil du have skade dine tænder.

Diabetes

I en undersøgelse offentliggjort i April 2009-udgaven af Diabetes Care, forskere isolerede kost pop forbrug som en væsentlig risikofaktor i udviklingen af diabetes. I forhold til resten af befolkningen, var personer, der forbruges kost pop på daglig basis 67 procent mere tilbøjelige til at udvikle diabetes, uanset andre faktorer såsom vægt. Selvom forskere stadig studerer årsagerne bag dette link, er sammenhængen mellem kost pop og diabetes et vigtigt punkt at overveje, især hvis diabetes løber i din familie.

Advarsel

Sammen med de videnskabeligt dokumenterede virkninger af kost pop bærer drik andre potentielle farer, som ikke er blevet grundigt undersøgt. Selv om den amerikanske Food and Drug Administration har erklæret aspartam er sikkert til konsum, sødemiddel er viklet ind i en hvirvel af kontroverser om dens rolle som en potentiel kræftfremkaldende og som en årsag til utallige sundhedsmæssige problemer. Nogle mennesker rapport svimmelhed, hovedpine og ubehag i maven som følge af indtagelse af aspartam, og andre har mistanke om en sammenhæng mellem aspartam forbrug og Alzheimers sygdom, fødselsdefekter, ADD og multipel sklerose.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com