Historien om Gatorade

Historien om Gatorade

Atleter havde længe været plaget af dehydrering under sportsbegivenheder, især i varme klimaer. Ingen kunne finde ud af hvordan man kan stoppe dette i at ske. I 1965, fire læger på University of Florida concocted en formel for at løse problemet med dehydrering opleves af Gators fodboldhold og resten er historie.

Overvejelser

I 1965 UF assistent fodboldtræner Dwayne Douglas beskæftiger sig med problemet med dehydrering blandt hans spillere og spørgsmålstegn ved hvorfor de mistet en betydelig mængde af vægt under sportsbegivenheder, men ikke tisse meget. Douglas havde oplevet dette selv, først når han spillede for Gators og senere i sin karriere med den nationale fodboldliga Philadelphia Eagles. Douglas spurgte Robert Cade, en nyre sygdom specialist ved university's College of Medicine, for nogle indsigt. Cade indså, at atleterne sveden så meget væske væk at de ingen havde venstre til at udskille som urin.

Betydning

Cade og tre af hans kolleger begyndte at forske i problemet, spekulere at tab af elektrolytter--især natrium og kalium--gennem sved var sænke energi og udholdenhed af atleterne. De derefter overvåges freshmen fodboldhold og opdagede deres idé var korrekt. Elektrolytter var ude af balance og blodsukker var for lavt. Lægerne udtænkt en drik lavet blot af vand med lidt salt og sukker tilføjet, en elendig-smagning væske, som ingen kunne stå at indsuge. Cades kone foreslog at tilføje citronsaft og der gjorde tricket. Gatorade blev født. Denne sæson, og næste spillere fortsatte med at drikke Gatorade og modstå varmen betydeligt bedre end før. I slutningen af sæsonen 1966 interviewet Miami Herald UFS fodbold cheftræner Ray Graves, der talte op de fantastiske effekter af Gatorade. Historien blev samlet op af både Associated Press og United Press International ledninger.

Funktioner

Cade tilbydes rettighederne til Gatorade UF, som slået ham ned. Han og en tidligere kollega derefter slog det kommercielle potentiale i Gatorade til Stokely Van-Camp, som købte eksklusive verden rettigheder til $25.000 og skabt en tillid til de fire opfindere. Inden for måneder, blev en $25.000 årlige aftale lavet for Gatorade at være "officielle sports drink af NFL." I sommeren 1968, Gatorade ramte hylderne og Sports Illustrated kørte en 6-side historie om produktet. Snart, forbrugerne køber hundredtusindvis af gallons af Gatorade hvert år.

Overvejelser

Nu, embedsmænd på UF begyndte at tage en interesse i ejendomsretten efter alle. De næste to år så juridisk tovtrækkeri over spørgsmålet. I 1971, blev university gemt retssag mod Stokely Van-Camp og tvisten afviklet i 1973, med UF vinder produkt royalties. Cade sagde han aldrig drømt offentligheden ville tage sådan en smag at Gatorade; han forventede, at det skal sælges udelukkende til atleter og sport hold. Wall Street Journal rapporterede i 2005 at UF har bragt i over 90 millioner dollars fra Gatorade, finansiering Whitney Marine Laboratory, Genetics Institute og mange andre værdifulde projekter, der ellers ikke måske er kommet ud i livet.

Størrelse

Til sidst Quaker købte Stokely Van-Camp, derefter flettes med PepsiCo, som nu ejer rettighederne til den populære sports drink. Fra og med 2005 er Gatorade tilgængelig i mere end 30 varianter, hvoraf nogle har været omkring en lang tid og andre, som er faldt ret hurtigt til fordel for nye. Den klassiske citron-lime stadig sælges. Gatorade har årlig omsætning på over 3 milliarder dollars bare i USA, og ifølge Quaker's 2008 årsberetning, er solgt i mere end 55 lande.

Størrelse


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com