Rocky Mountains i Colorado

Colorado er kendt for Rocky Mountains, der dominerer dets vestlige skyline fra den mest folkerige front range. Rocky Mountains er en del af Centennial staten rige kulturarv og en vigtig del af Colorados økonomi, som gavner stærkt på skiløb og andre turisme-relaterede virksomheder.

Majestic højder

Rocky Mountains i Colorado

Sawatch vifte af Colorado Rockies er kendt som hjertet af Rocky Mountains.

Fifty-to af Colorado's Rocky Mountains er over 14.000 fod i højden (kendt som "14ers" lokalt). Men det højeste bjerg er Mt. Elbert, på den nordlige ende af Sawatch rækkevidde, på 14,433 fod høje. Den korteste er solskin Peak på 14,001 fødder.

Længes efter Peak

Long's Peak er en majestætiske bjerg.

Længes efter Peak, det nordligste "14er" er kun 14,225 fod høj, men med ingen bjerge omkring det, udsigt fra sin toppe er uden sidestykke.

Moderne Rocky Mountains

Colorado's Rocky Mountains er ikke de første Rocky Mountains. De fædrene Rockies dannet omkring 300 millioner år siden. De opstod under Nordamerikas kontinentale forgænger, Laurentia og superkontinent, Gondwana, kolliderede. De moderne Rockies dannet omkring 72 millioner år siden da Laramide orogonese tvunget jordskorpen at deformere og stige.

Vulkanske handling

Rocky Mountains i Colorado

Vulkansk aktivitet dannet meget Colorado southern Rockies

Omkring 36 millioner år siden, defineret vulkanske handling mange af de sydlige Colorado Rockies, danner Colorado's mineral bælte som de deponerede vulkansk materiale i hele staten.

Iskold handling

Rocky Mountains i Colorado

Gletsjere udhugget bjergdale og meget mere.

Da de moderne Rockies blev dannet, den har været udsat for miljømæssig erosion, især glaciale handling. Smukke cirkeldale og skåle og mounding bakker i Rocky Mountains blev dannet som gletschere, der dækkede Colorado aftog. De var sidst dækket med gletsjere indtil for omkring 10.000 år siden. Gletschere findes stadig i store højder men er hurtigt vigende som temperaturer varm.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountains i Colorado

Bamser blev opkaldt efter Teddy Roosevelt skånet en baby Bjørn mens du besøger Rockies.

Præsident Theodore Roosevelt besøgte Colorado og hvad ville være Rocky Mountain National Park i 1900 med Gifford Pinchot og John Muir. Det var i bjergene i Colorado at Roosevelt saw en baby Bjørn og sparet det mens jagt, giver teddy bærer deres berømte moniker. For at bevare Colorado Rockies, underskrev præsident Woodrow Wilson Rocky Mountain National Park Act af 1915.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com