Hvad giver sorte perler deres farve?

Hvad giver sorte perler deres farve?

Naturlige sorte perler

Naturlige sorte perler er lavet af sort-lipped østers. Irriterende vragrester får indgivet i sort-lipped østers, østers frakker snavs med nacre at reducere irritation og til sidst spytter hvad bliver en perle. Naturligt er dannede sorte perler meget sjælden at finde. Kun omkring 1 i 15.000 sort-lipped østers har en sort perle i dem. Af disse par naturperler er kun en lille mængde af en høj nok visuelle kvalitet for smykker formål.

Sort kulturperler

At opfylde høj efterspørgslen efter sorte perler og gøre dem mere overkommelige, perle landmænd lavet sort kulturperler. Sort kulturperler er lavet når landmanden indsætter et lille stykke af snavs i sort-lipped østers at stimulere østers til at danne nacre og til sidst en perle. Østers er ødelagt i et til tre år, og den sorte perle er fjernet.

Farvet sorte perler

Farvet sorte perler er lavet når hvide perler er dyppet i en fortyndet sølvnitratopløsning. Farvet perler ligner sorte perler for det utrænede øje, men en erfaren guldsmed kan identificere en farvet sort perle ved at kigge på det i et fluorescerende lys.

Udstrålet sorte perler

Udstrålede sorte perler er ikke så almindelig som kulturperler eller farvet sort perler fordi stråling processen ikke skaber en kvalitet sort perle. I midten af en hvid perle bliver sort, når det er udsat for kobolt gammastråling, men den ydre nacre af den perle gør ikke tænde sort. Metoden stråling virker kun godt for perler med en tynd gennemsigtig ydre nacre. Udstrålede perler kan identificeres ved en kvalificeret guldsmed, når han ser på dem under fluorescerende belysning.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com