Fakta om safir sten.

Fakta om safir sten.

Selvom blå er den farve der er mest forbundet med safirer, stenen er tilgængelige i mange mousserende nuancer. Safirer var en af de mest ønskede ædelsten bruges til forlovelsesringe i 18 og 19, fordi farven var forbundet med himlen og guddommelig kærlighed, ifølge "The alt grønne bryllup bog" Wenona Napolitano. Perle er stadig udbredt i moderne smykker design og dens værdi er baseret på farve, klarhed og skære.

Minedrift

En kombination af mineralet korund og aluminiumoxid, safirer er primært brydes i Madagaskar, men kan også findes i steder som Burma, Indien, Pakistan, Kina og Kenya. Minedrift site er normalt en alluvial indbetaling, som er løs sedimenter, herunder sten, ler og mineraler, der ikke er cementerede sammen. Minearbejdere graver og støvtætte gennem disse underjordiske eller overjordiske indskud i hånden til at finde ædelstene.

Farve

Korund perle sten kommer i mange forskellige farvede safirer. Den blå safir får det hue fra en blanding af jern og titanium---elementer, der kan også producere gule og grønne safirer. Farve i violette safirer er på grund af vanadium, og manglen farve producerer hvid "leuko-sapphire." Når det kommer til pink safirer, bliver det en smule tricky, fordi rød korund perler er typisk rubiner. Ikke desto mindre findes pink safirer, at få deres blege fuchsia farve fra chrom; Rosa-orange "padparadscha" er en safir, og det er en af de sjældneste og værdsat perler i verden, ifølge Walter Schumanns bog "Smykkesten i verden."

Klarhed og Tone

Safirer har en 23 point grading system, ifølge det amerikanske perle laboratorium (AGL) "Farve sten klassificering klassificering," som dommere stenen på klarhed og intensitet. Intensiteten af farve er en af de første egenskaber, der hjælpe med at bestemme sten, som levende farve ønskes uden antydning af grå eller brune farve. Disse skumle farver er kendt som "udslettelse," som er ofte til stede på grund af nedskæring eller kvaliteten af stenen. Selvom lettere sten har mindre udslettelse, bog Hodder M. Westropp "En håndbog af ædle stene og antikke perler," stateq, der ofte er en mid-niveau farve ønskes, da det hjælper med at vise den perle facetteret cut.

Nedskæringer

Nedskæring af sapphire er normalt at fremhæve stenens farve. Lysere safirer er typisk skæres med en højere dybde og bredde forholdet end mørkere sten---som normalt ligge omkring 75 til 85 procent. Selvom denne dybt sten cut gør stenen synes mindre, kan det hjælpe, vise mere af stenens farve. Mørkere sten har normalt et forhold på 65 til 75 procent, der kan tillade mere lys at komme ind i stenen. Ønskeligt perle cut er symmetrisk og endda, ifølge Walter Schumanns bog, med facetter på kronen samme størrelse og facon. Når rock vippes, bør strålende farver afspejles i alle de sten poleret facetter, uden mørke skygger eller steder.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com