Hvad er Abalone smykker?

Abalone er en spiselig marine bløddyr, der er søgt efter for en lang række grunde fra forbrug til dekorative formål. Det er højt respekteret som en delikatesse, når spist, og luksuriøse når båret til pynt eller bruges som udsmykning. Abalone kommer i forskellige farver som rød, sort, grøn og hvid.

Geografi

Søøre er normalt findes i de kolde ocean farvande i flere regioner, herunder Australien, New Zealand, Sydafrika, Japan og dele af det vestlige USA.

Modstandsdygtighed

Søøre shell er usædvanlig stærk på grund af sin unikke dannelse og struktur. Denne styrke gør abalone skaller en holdbar og praktisk talt evigt smykker stykke. Forskere også studerer søøre shell sammensætning med possibilty designe menneskelige krop rustning baseret på dens styrke.

Høst

Flere lande i verden høst hotspots for mange typer af abalone. New Zealand og Australien er ansvarlig for omkring 25 procent af verden høst af abalone. Områder som Californien i USA og Sydafrika tiltrække dykkere og skattejægere søge efter søøre, men der er strenge regler på høst på grund af hurtig nedbrydning af de mest ønskede hvide abalone.

Domesticering

Indenlandske opdræt og høst af abalone begyndte i Japan og Kina i slutningen af 1950 's og tidlige 1960s. Praksis er vokset og spredt over hele verden, herunder USA, Mexico, Sydafrika, Danmark og Island.

Pynt

Siden at opdage skønhed af abalone, har folk brugt sin flimrende shell til personlig pynt elementer som knapper og vedhæng. Abalone er kendt som "Moderen af perle", og hver shell producerer sin egen, unikke mønster.

Hvid Abalone

Hvid abalone er måske den mest ønskede typer abalone på grund af dens smukke mønster af forskellige nuancer af elfenben og perle. Det er fundet i Kanaløerne Californien, og er ved at blive en truet dyreart på grund af dens overharvesting.

Nacre

Iriserende nacre er stoffet kendt som mor af perle, og det er hvad gør søøre shell en smuk smykker stykke. Nacre er fundet i andre bløddyr, såsom østers og nautilus, men findes overvejende i abalone.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com