Hirse salater

At mange nordamerikanerne er hirse mest genkendelige som fugl feeder billetpris. I sandhed er denne alsidige, velsmagende frø en af verdens ældste fødevareafgrøder. Hirse er pakket med ernæringsmæssige godhed, men indeholder ikke gluten. Når hirse og grøntsager kommer sammen i en salat, er resultatet en ret lav i kalorier men højt indhold af vitaminer, mineraler og "gratis" og "bundne" antioxidanter.

Gluten Intolerance

Hirses manglende gluten gør det et ideelt supplement til salater for folk, der ønsker korn men har gluten intolerance. Gluten, et protein, der findes i hvede, rug og byg, kan udløse en allergisk reaktion hos nogle mennesker. I sin mest alvorlige form kaldes tilstanden cøliaki. I de Forenede Stater har omkring 2 millioner mennesker gluten intolerance.

Hirse ernæringsmæssige oplysninger

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i November 2007 "Journal of korn videnskaber", kan hele korn, inklusive hirse, have endnu større antioxidant egenskaber end frugt og grøntsager. Den undersøgelse ledet af Cornell University biolog Rui Hai Lui konkluderede, at forskerne havde "langt undervurderet" de kræft-bekæmpelse egenskaber af hele kerner af med udsigt over den forsinkede udgivelse af dets antioxidanter. "Gratis" antioxidanter frigives straks ind i blodbanen fra grøntsager, men korn indeholder "bundne" former kun udgivet efter fordøjelsen. Hirse er også høj i jern, calcium, mangan, fosfor og magnesium. Disse mineraler er afgørende for sundheden for hjertet og centralnervesystemet.

Madlavning hirse

Hirse og ris er både kogte på samme måde. Bruge en del hirse til to dele vand eller bouillon. Skyl frøene under rindende vand. Sætte hirse og væske i en gryde, og bring dem i kog ved medium varme. Skru varmen ned, dækker gryden og lad det simre i 10-15 minutter. Tag det fra varmen og fnug det med en gaffel. For en nuttier smag, pan-stege det i tre til fire minutter over medium varme og rør indtil frø er gylden brun, derefter skylles og koges på samme måde. Kogte hirse fryser godt.

I en salat

Kombinere kogte hirse med dit valg af grøntsager eller urter. Bland godt og hæld lidt dressing over toppen. Fetaost og sorte oliven låne en Middelhavet smag, og for mellemøstlig tabbouleh, blande ingredienser med hakket mynte og citronsaft i stedet for dressing. En smartere version, varme hirse salat med rosenkål, cremet svampe og salvie, vil fungere som en hovedret eller en side parabol. Se afsnittet ressourcer til et udvalg af opskrifter.


© 2018 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com