Typer af hvid te

Typer af hvid te

Hvid te er en delikat te med en sød mild smag. Som alle te stammer hvid te fra te planten camellia sinensis. Forskellen i hvide, grønne og sorte teer er i behandling. Hvid te er mindst forarbejdede af de tre, gennemgår kun sortering, dampende og tørring. Da hvid te er den mindst forarbejdede af te anses det for meget sund. Det indeholder meget koffein, ca. 1 procent af koffein i en kop kaffe, og er meget høj i anti-oxidanter.

Om

De fleste hvide te er produceret i Kina, med den resterende del er produceret i regionen Darjeeling i Indien og på Sri Lanka. Hvid te er anses for sjaeldne, fordi det er kun tog et par dage hvert forår. Der anvendes kun de ømme unge blade og tips af knopper. Hvid te brygger til en bleg gul, strågul te. Smagen er mere subtile end grøn te, for det meste mangler mere urteagtige smag af grøn te.

Sølv nål te

Sølv nål te er også kendt som yin zhen. Sølv nål er de mest sjældne og dyre af te. Det er lavet udelukkende af bud tips, der indeholder ingen udviklede blade. Sølv nål knopper er dækket med fine sølv hår, giver det navnet. Sølv nål te er højt respekteret for sin naturlige sødme og delikat smag. Det er lidt krydrede med urteagtige noter.

Hvide Peony te

Hvide peony kaldes også bai mu dan. Det er mindre sjældne end sølv nål, fordi de første to øverste blade bruges sammen med bud tips. Disse to blade tilføje en delikat nøddeagtig smag og mere urteagtige noter. Ligesom alle hvide, det har en mild delikat smag og er en god indledende te for dem vant til hvid te. Hvide pæon er billigere end sølv nål og mere tilgængelige.

Sne Bud te

Sne bud er også kendt som xue ya. Det er sød og savory ligesom andre hvide, men har en grønnere smag end dyrere hvide. Sne bud er en god hvid te for dem, der foretrækker smag af grøn te, men vil de sundhedsmæssige fordele af hvid.

Hvid te blandinger

Hvid te er også tilgængelige blandet med frugter, citrus, krydderier, urter og blomster. Da hvid te har en delikat smag, giver de en baggrund for disse ekstra ingredienser. Disse blandinger kan nydes af dem, der gerne en mere robust smag men ønsker de sundhedsmæssige fordele af den hvide te.

Blomstrende hvid te

Blomstrende hvid te er te blade, der er blevet hånd bundet ind i en blomst form og normalt foldet ind i en bold. Om brygning vil blomst "blomstre" eller åbne afslører den fortryllende blomst i bunden af kop eller pot. Blomstrende teer er smukke brygget i klart glas for bedste visning. Blomstrende hvid te gør en romantisk gave, kombineret med et klart glas pot. Blomstrende teer er tilgængelige i blandet varianter så godt. De er en elegant alternativ til den almindelige tepose.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com