Typer af safirer

Typer af safirer

Sapphire — September birthstone — er en højt værdsat gemstone traditionelt findes i forskellige nuancer af blå, men findes også i mange andre farver. Sapphire er en bred vifte af korund mineral, som er kendt for sin hårdhed. Safirer udvindes over hele verden, herunder Thailand, Burma, Brasilien, Afrika, Australien og Vietnam. De ældste safirer findes i Sri Lanka.

Blå safirer

Ordet "sapphire" kommer fra det græske "saapherios," hvilket betyder blå. Safir perler findes i en række blues, fra skifer blå til sky blue. Den mest værdifulde af disse er Kornblomst blå safir. Safirer kan også være varmebehandlet for at få en bestemt nuance af blå, men disse perler er ikke værd at så meget som naturligt forekommende blå safirer.

Fancy safirer

Safirer, ikke der blå er kaldet fancy safirer og kommer i næsten enhver farve, orange-pink, guld og grøn. Der er også sort og klar safirer. Fancy safirer er nævnt ved deres farve, efterfulgt af ordet "safir," såsom grønne sapphire eller pink sapphire. Disse ædelstene er lavet af ren aluminium oxid, der har krystalliseret på grund af varme og tryk. En safir farve er bestemt af mængden af andre elementer inden for disse krystaller, som jern og krom.

Star safirer

Nogle safirer indeholder en stjerne-lignende formation inde perle. Disse stjerner – som kan have seks til 12 punkter — dannes ved tilbagekastning af lys fra små indeslutninger i perle. Star safirer værdiansættes efter deres farve, styrke og skarphed. De bedste stjerner har lige stærk og lige ben. Perler med en skarp stjerne og strålende farver er sjældne og meget efterspurgte. De mest ansete af disse er en klar, star sapphire.

Rubiner

En rød sapphire mere almindelige navn er ruby. Denne røde korund er en yderst sjælden ædelsten og en af de mest værdifulde i verden. Farven kommer fra stone's chrome, som også er ansvarlig for revner og sprækker i krystaller, der gør store rubiner sjældne. Rubin krystaller, der er lysere eller mørkere end en fælles ruby kan være varmebehandlet for at opnå den ønskede nuance.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com