At fryse tørrede kaffe

Principperne om frysetørring

Frysetørring eller ingot, er fjernelse af vand fra fødevarer ved at sænke deres temperatur under lavt tryk betingelser. Den peruvianske Andes gamle inkaerne var kendt for at praksis frysetørring af indlevering næring ligesom kartofler på høje bjerg stigninger natten over. Naturligvis lave temperaturer frøs mad og vandindholdet blev forstøvet i det lave lufttryk i højden. Moderne frysetørring bruger maskiner til at simulere lignende betingelser, normalt med et stort, lufttæt kammer for med frosne materiale, en vedhæftet vakuumpumpe til sænkning lufttryk og fjerne fugt.

Den Freeze-Drying proces

Selv om der er to væsentlige skridt i frysetørring, sænke temperaturen og at fjerne fugt, komplet processen i aktion faktisk har flere flere aspekter. I produktion af frysetørret kaffe, er første regelmæssige kaffe brygget på bønner og koncentreret ved delvis inddampning. Kaffen er flash frosset for at forhindre de store iskrystaller, der skyldes langsom frysning. De frosne kaffe er så placeret i den lukkede afdeling og et vakuum bruges til at fjerne luft fra salen, sænke lufttrykket. Under lavt tryk betingelser anvendes varme på den frosne kaffe ved stråling eller overledning til acceleration sublimering af den frosne vand. Sublimation er den proces, hvorved stoffer ændre fase direkte fra fast til gas uden først at blive flydende, hvilket kun sker under ekstreme forhold. Når vandindholdet i kaffen er fordamper, øge sin volumen by10 million gange, det er forsigtigt trukket ud af salen og lov til at kondensere tilbage i vand i en komponent aptly alarmeret en kondensator. Nogle af de dampe, der var fordampet fra den oprindelige kaffe er blandet tilbage i frysetørret kaffe ved normal stuetemperatur til at forøge sin smag.

Frysetørret kaffe

Dehydreret kaffe sælges som pulver eller krystal granulat og rekombineret med varmt vand af forbrugeren til at producere en rimelig faksimile til almindelig kaffe. Fordi den freeze-drying proces ændrer de kemiske koncentrationer inden for kaffe, men er denne rekonstitueret instant kaffe en smule anderledes fra virkelige kaffe, langs linjer svarer til forskellen mellem frisk presset appelsin juice og saft fra pasteuriseret koncentrat. Selvom smagen er unægtelig ringere og mere bitter end frisk kaffe, frysetørret kaffe giver bekvemmelighed og hastighed af forberedelse, lang holdbarhed, og er meget lettere at transportere end bønner eller kværner. Ikke desto mindre, de bedste bønner af en afgrøde der bruges til at producere frisk kaffe, mens kun de laveste kvalitet bønner underkastes frysetørring for instant kaffeprodukter.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com