Hvad er langkornet ris?

Hvad er langkornet ris?

Ris er en korn, fremstillet af de spiselige frø af en plante, der er medlem af familien Oryza. Langkornet ris er en type af korn almindeligt anvendt i mange typer af regionale retter.

Identifikation

Som navnet antyder, er de enkelte stykker af langkornet ris et gennemsnit af 7mm i længden. Langkornet ris kan også identificeres efter madlavning som kornene forbliver adskilte, i stedet for klumpet.

Typer

Klid er lag af langkornet ris, der lægger under skroget eller skallen af hver enkelt riskorn. Brun langkornet ris har klid stadig intakt, mens der er ingen resterende på hvide langkornet ris klid. Der er en række sub sorter af langkornet ris, såsom basmati, som har en nøddeagtig smag, såvel som amerikanske langkornet, som har en forholdsvis kedelig smag.

Brug

Fordi langkornet ris er fluffier, forklarer det er velegnet til brug som en side parabol eller som en base for sauce, Cooks synonymordbog. Langkornet ris er fælles i indiske og mellemøstlige retter.

Forberedelse

For forberedelse kræver langkornet ris nedsænkning i varmt eller kogende vand eller anden væske. Riskorn absorbere vand og blive buttet og mørt. Forholdet mellem vand til ris og længde af kogetiden kræver varierer stærkt baseret på typen af ris og er normalt angivet på emballagen for ris.

Fordele

En kop langkornet kogte hvide ris indeholder ca 17 procent af den daglige anbefalede værdi af thiamin og selen samt 12 procent af niacin, 23 procent af folat og 37 procent af mangan, rapporterer NutritionData.com. En kop plain hvid ris er også lav i fedt og indeholder 3 procent af den daglige anbefalede mængde af fiber, mens brune ris indeholder ca 13 procent af en dags tilførsel af fiber.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com