Om Dengue feber

Dengue feber er en akut sygdom, der stammer i tropiske områder og i Afrika. Det er forårsaget af fire virus mikroorganismer af typen flavivirus og er også kendt som "breakbone feber." Dengue feber er givet til mennesker af myg af typen Aedes aegypti og svarer til malaria. Dengue feber er en særlig bekymring for rejsende til Sydøstasien, dele af Afrika og dele af Sydamerika.

Geografi

Dengue feber er problematisk i troperne og subtroperne. Rejsende bør være forsigtig, når du besøger Caribien, Puerto Rico, Cuba, Mellemamerika og de amerikanske jomfruøer. Sydøst Asien, Mellemøsten, Vestindien og Stillehavet er også områder af bekymring.

Identifikation

Dengue feber er bedst identificeres i et medicinsk miljø. Symptomer vises mellem tre og femten dage efter infektion og kan omfatte en pludseligt indsættende feber, svær hovedpine, chok, kulderystelser, smerter i øjet, lave rygsmerter og ømme led. Et lyserødt udslæt i ansigtet kan vises og derefter forsvinder, og lymfeknuder i kroppen ofte bliver hævede og ømme. Efter den indledende symptomdebut opstår en kort periode af normalitet, efterfulgt af en anden pludselig feber. På dette tidspunkt, en anden udslæt kan dække hele kroppen, og hænder og fødder kan være hævede og røde.

Overvejelser

Dengue feber er en virussygdom, og som sådan, der er ingen medicinsk behandling for udryddelse af den. De fleste behandlinger for dengue feber indebærer lindring af smerter og symptomer forårsaget af virus. Mennesker med dengue feber bør få hvile og være sikker på, at de spiser en tilstrækkelig mængde væske til at undgå dehydrering.

Forebyggelse/løsning

For at forhindre fremtidige udbrud af dengue feber, skal inficerede patienter holdes under beskyttelse af myggenet til at undgå at overføre virussen langs. Dengue feber kan yderligere forebygges ved at kontrollere mosquito befolkningerne i lande, hvor virussen er problematisk. For at mindske risikoen for at pådrage dengue feber, bør rejsende til farlige områder bære lange bukser og langærmede, ansætte myg sprays, der indeholder DEET og begrænse deres eksponering for myg.

Advarsel

Fordi typen af myg, der bærer dengue feber virus bider i dagtimerne, bør rejsende være særligt omhyggelig med at beskytte sig selv. Peak bidende gange opstå omkring solopgang og solnedgang. Myg kan indsamle omkring stillestående vand og er mest almindelige i udendørs områder, men kan også skjule i huse og andre bygninger. Rejsende bør sørge for at beskytte sig selv på alle tidspunkter og alle steder at reducere deres risiko.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com