Forskellen mellem nautiske & statutten

Forskellen mellem nautiske & statutten

Hvis du rejser over land eller ad søvejen, kan forskellige måleenheder fortælle dig, hvor langt du er nået, din hastighed og hvor meget længere du skal gå for at nå frem til din destination. Statutten miles og sømil er to sådanne måleenheder, der beskriver afstande baseret på land eller hav, henholdsvis. Statutten miles anvendes også primært i USA og Det Forenede Kongerige.

Forskelle: Miles og Miles

Lande rundt om i verden har forskellige måder at måle miles. Disse miles henvise til målinger af afstand over jorden. Den mest almindelige måling af afstand over land er den kilometer, som måler afstand i enheder af 1.000 og bruger måleren som standard for måling. "mile" har en forskellig afstand i landene i Østrig, Preussen, Norge, Sverige, Schweiz, Braunschweig, Tyskland, Polen, Spanien og Nederlandene.

Storbritannien og USA: statutten Miles

Det Forenede Kongerige og USA deler den samme foranstaltning for en mile, som oprindeligt blev dekreteret af dronning Elizabeth I af England til at være 5,280 fod i længden. Statutten mile får sit navn fra dette officielle dekret, som den amerikanske Kongres også vedtaget som en officiel måleenhed for landet. Statutten mile måler afstand over landet, og er en fjerdedel af en tomme i længden længere end den internationale mil.

Sømil

Sømil gælder specifikt for akvatiske navigation. Sømil er 6,080 feet i længden. Denne metode til måling stammer fra trigonometri, og bruger længden af et minuts bue omkring omkredsen af jorden som den grundlæggende standard for måling. Sømil er en smule inkonsekvent måleenhed, fordi jorden er ikke helt rund, men snarere har en elliptisk form med den største bule ved ækvator.

Forskellige sømil: USA og Storbritannien

USA etableret den officielle længde af sømil skal 6,080.2 fødder, som er 1,853.249 meter, i 1800-tallet. Det Forenede Kongerige, derimod etableret sømil Admiralitetet for at være 6,080 fødder netop, som arbejder sig for at være 1,853.184 meter i længden. Sømil har et internationalt aftalte længde på 1,852 meter. Sømil er ikke en måling af hastighed over vand, dog. Måleenheden for dette er den knude, som er én sømil i timen.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com