Fakta om Normandiet, Frankrig

Fakta om Normandiet, Frankrig

Mest kendte til amerikanerne for d-dag invasion, der opstod der under anden verdenskrig, Normandiet er en fransk region rig på kulinariske og kulturelle mangfoldighed. Dets landbrugs udvikling er den vigtigste kilde til økonomisk styrke i regionen. Normandiets mejeriprodukter, cider og æble brandy er især bemærkelsesværdig og prisbelønnede, men dets farverige historie virkelig adskiller det fra andre europæiske destinationer.

Geografi

Normandiet består af en 360-mile strækning af kysten, der omgives langs den nordlige del af den engelske kanal. Granitklipper ramme Vesten mens kalkstensklipper kan findes i øst, og de historiske byer i Caen, Bayeux og Rouen er økonomiske hubs omgivet af rige landbrugsjord. Kun omkring 13 procent af regionen er skovbevokset, og oxbows af floden Seinen forme entydigt det frodige landskab.

Størrelse og befolkning

Normandiet, under fransk suverænitet, omfatter 19.000 kvadrat miles, som er ca. 5 procent af Frankrigs område. Befolkningen i Normandiet er i øjeblikket ca. 3,5 millioner, som også er cirka 5 procent af den franske befolkning.

Fra forhistorisk tid til d-dag

Arkæologiske undersøgelser har fundet, at mennesker har eksisteret i Normandiet siden forhistorisk tid. I romertiden blev det en del af gamle Gallien. Da Normandiet blev erobret af Julius Cæsar i det første århundrede, eksisterede ni separate galliske stammer i området. Romerne til sidst trak i slutningen af tredje århundrede efter konstante invasioner fra germanske stammer, og kulturen i regionen skiftede gennem århundreder. Den normanniske erobring af England var en stor udvikling, og krige i sidste ende formet regionen ind i hvad det er i dag. Den mest berømte historiske øjeblik for Normandiet kom på 6 juni 1944, da næsten 3 millioner allierede tropper krydsede den engelske kanal i Nazi-besatte Frankrig. Ellers kendt som d-dag, det er stadig den største søbårne invasion i historie.

Seværdigheder

Normandiet er det næstmest populære rejsemål i Frankrig (bag Paris), og de mange attraktioner er så forskellige som besøgende. Museer, monumenter og mindesmærker vrimler i ære af slaget om Normandiet, og Notre Dame katedralen huser 200 fod lange Bayeux-tapetet, som fortæller historien om Norman invasion af England i 1066. Caen-mindesmærket er en anden erindring af verden verden II, og den maleriske landsby Giverny er Mekka for enhver kunstelsker.

-

-


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com