Forskellen mellem is & Gelato

Forskellen mellem is & Gelato

Gelato er ikke blot den "italienske ord for is." Det er en italiensk behandle, nogle siger er endnu mere dekadente end den creamiest amerikanske is. Begge er lækre frosne lækkerier, men den grundlæggende forskel er, hvor meget luft der tilføjes under produktionen.

Ice Cream

Premium is er lavet med højere kvalitetsingredienser som frisk fløde i stedet for pulveriseret eller kondenseret mælk og rigtige æg. Lavere kvalitet ice cremer har ekstra luft blandet i, at skabe en blødere is. Producenter tilføje luft til at hjælpe is scoop lettere og strække produktion, men nogle mærker kan indeholde så meget som 55 procent luft. Den højere kvalitet is, den mindre luft er føjet til den.

Gelato

Ingen luft er føjet til gelato, giver det en rig, cremet tekstur, der ikke kan duplikeres i nogen premium is. En uundgåelig lille mængde luft snige sig ind i blandingen, så det junger, men gelato indeholder som regel mindre end 15 procent luft. Gelato indeholder mere mælk og mindre fløde, at skabe en behandling, der er faktisk lavere i fedt end de fleste is. Fordi det er mere tætte end is, giver det et dekadent behandling, der ikke smager "fedtfattig."

Ice Cream History

Den første moderne opskrifter på is optrådte i USA og England i 1700-tallet. Gennem hele 1800-tallet var is en særlig oplevelse for rige, fordi de fleste mennesker ikke var i stand til at holde det koldt nok. Som elektricitet blev mere almindelig i 1900-tallet, blev is mere populær. I 1980 ' erne og 1990s, premium is Ben & Jerrys og Haagen-Dazs dukkede op.

Gelato historie

Gelato først dukkede op i Italien i 1500-tallet. Francesco Procopio dei Coltelli af Sicilien var en af de første til at sælge det til offentligheden. Han åbnede en café i Paris i 1686 og serveres gelato, hvilket betyder "frosne" på italiensk. Fordi gelato svarer til ordet gelatine, antager mange fejlagtigt, at to er relateret.

Varianter

Da grundlæggende gelato opskrifter indeholder mindre fedt end is, blevet smagsstoffer vigtigere. Det højere fedtindhold is kan undertiden overmande subtile eller lys smag at skinne i en gelato. Gelato er traditionelt lavet i mindre partier end de fleste is, hvilket resulterer i en lækrere hjemmelavet kvalitet. Friskere ingredienser betyder, at du vil se meget lysere farver i gelateria tilfælde end i en iskiosk.

Servering

Høj kvalitet is og gelato ofte serveres ved højere temperaturer end andre is. Is er normalt holdt frosne ved en lavere temperatur end gelato, hvilket betyder gelato forbliver i en blødere end is. Gelato er typisk serveres med en ske fra en specialiseret bakke, mens is er skovlede fra bøtter med en is scoop.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com