Ti største byer i England

Ti største byer i England

England er fyldt med historie samt smukke landskab. Masser af små byer og landsbyer. Hvis du er på udkig efter de større byer i England, kan du se ud over de største og bedst kendte by, London, til andre byer af størrelse beliggende i hele England. I folketællingen i 2001, de større byer i England varierede i befolkningen fra mere end 7 millioner i London til færre end 300.000 i Leicester; befolkningstal varierer afhængigt af om en by eller større byområdet omkring det betragtes.

London

London er den største by i England og den næststørste i Europa, efter Moskva. Befolkningen er mere end 7 mio. i folketællingen i 2001. Det er beliggende i den sydøstlige del af England og er sæde for den centrale regering i England.

Birmingham

Næste er i størrelse Birmingham, med en 2001 knap en million indbyggere. Birmingham er en af de største industrielle centre i verden. Byen har mange kanaler, der er i øjeblikket anvendes til fornøjelsen.

Leeds

En anden stor by i England er Leeds, med mere end 700.000 indbyggere i folketællingen 2001's. Det er beliggende på floden Aire. Leeds er en økonomisk og handelsmæssig leder af regionen. Industri i byen omfatter tekstiler, møbler og læder.

Sheffield

Sheffield havde mere end 500.000 indbyggere i folketællingen i 2001. Det er en universitetsby, beliggende 35 miles syd for Leeds ved foden af Derbyshire bakker.

Bradford

Bradford er beliggende i udkanten af heden af West Yorkshire Pennines. Det er i området kaldet "Brontë land," hvor søstrene Brontë engelske forfattere, blev født og levede.

Liverpool

By Liverpool ligger på floden Mersey. Færgerne kan tages fra Liverpool til Irland og Isle of Man. Liverpool er ofte noteret som hjemsted for the Beatles.

Manchester

Manchester er beliggende i den nordvestlige region i England i Lancashire county. Selv om kun ca. 400.000 mennesker boede i byen fra folketællingen i 2001, boede mere end 2,5 millioner i større hovedstadsområdet.

Bristol

Bristol er den største by i den sydvestlige del af England. Det er også den største center for kultur, beskæftigelse og uddannelse i regionen.

Coventry

Byen Coventry ældre end byerne Leicester og Birmingham, men Coventry synes at være en mere moderne by på grund af en stor del af genopbygningen efter anden verdenskrig. Coventry er kendt for Lady Godiva, der levede i Coventry i 1000-tallet.

Leicester

Den tiende største by i England er Leicester, med mindre end 300.000 indbyggere i 2001. Det begyndte som en keltisk bebyggelse og er en af de ældste byer i England. Det ligger på floden svæve i nærheden af National Forest.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com