De forskellige former for strande

Når du tænker på stranden, har du sikkert forestille sig lange tråde af sand flankeret af blå havvand. Hvad mange mennesker ikke indser, dog er, at der er andre typer af strande ud over den fælles sandstrand. Strandene rundt om i verden har unikke karakteristika, der gør dem virkelig en af en slags, selv om der er et par måder til at kategorisere de mest almindelige sorter.

Sandstrande

Sand strande er de mest almindeligt set strande i USA. Disse strande består af løst sand, der opfylder ocean eller finske farvande. Sandstrande kan være udsat for erosion over tid som tidevandet løbende ændre ansigt af stranden. Disse typer af strandene kan også grænseoverskridende store sandklitter, der kan være vigtige miljøer for dyr som slanger og fugle.

Rock strande

I visse områder af arbejdet forhindre store, tunge sten en ophobning af sediment. Det betyder, at havet opfylder disse bjergarter direkte. Rock strande er ofte svært at navigere i et køretøj og skal gribes til fods, men kan gøre smukke steder for picnics og andre aktiviteter. Rock strande kan bestå af massive, ujævne kampesten eller mindre og lettere administrerbart sten.

Lava strande

Hvis du nogensinde har været til Hawaii, du muligvis har besøgt en af statens flere sorte sandstrande. Disse strande er ikke lavet af faktiske sand, men er i stedet består af hærdede lava kasseret fra områdets mange vulkaner. Over tid, er disse sten blevet brudt i bittesmå fragmenter. Sort sand strande består af millioner af bittesmå lava partikler, der engang var en del af et vulkanudbrud.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com