Historien om Gym slid

Historien om Gym slid

Så tidligt som den middelalderlige gange børn klædt i løstsiddende, uformelle tøj til at spille sport. Men gym slid og sportstøj udviklet mest dramatisk i hele de 19. og 20 århundreder. Dette skete for en række forskellige årsager, herunder ny teknologi, der tillod avancerede tekstiler skal udarbejdes til beklædning. I dag, er gym slid lige dele funktion og fashion, fra præstationsfremmende stoffer til designer label sweatpants.

Kvinders fitness slid

I løbet af 1800-tallet, var sports tøj til kvinder udformet med vægt på beskedenhed. Korsetter, kjoler og lange ærmer var sædvane, selv for sportslige aktiviteter som ridning og tennis. Kvinderne var iført lange nederdele for at spille tennis så sent som i 1910, men nederdele opdelt i bukser og hemlines blev forkortet som århundrede skred frem. Stadig, Alice marmor hævede øjenbryn i 1932 da hun bar shorts på retten for første gang i professionel tennis historie.

Udviklingen af Sneakers

Afgørende for mest atletiske bestræbelser, de første gummi sneakers produceret i USA var Keds, som blev udviklet i 1892. Femogtyve år senere, produceret Marquis Converse den første sko med såler specielt til basketball - Converse All-Stars. Adidas sneakers, som har vundet popularitet efter Jessie Owens bar dem under OL 1936, blev lavet af Adi Dassler i 1924. Mod den senere del af 1900-tallet begyndte sneaker virksomheder at producere specialiserede sneakers til mindre mainstream sportsgrene, såsom vandreture og skateboarding, samt en generel type sko for cross-træning.

Syntetiske tekstiler

Syntetiske tekstiler blev udbredt i gym slid efter opfindelsen af spandex i 1959. Disse tekstiler er ideelle valg for sportstøjet, fordi de er let afvaskelige og kan være farvet levende farver. Spandex er de syntetiske fibre anvendes i Lycra, som er kendt for at være stærk og elastisk. Et andet fremskridt i gym slid tekstiler var Gore-Tex, en tynd membran, der er resistente over for vand og vind. Det kan være lamineret til andre tekstiler til at oprette åndbar, vejrbestandig tøj til sport som skiløb eller udendørs løb.

80 ' erne kondition tosset

I 1980 ' erne, workout tøj eksploderede i populærkulturen, udviskningen af grænserne mellem gym slid og mode. Farvestrålende Trikoter, benvarmere og overdimensionerede sweatshirts, at kvinder bar at aerobic blev præsenteret i film og musikvideoer. Letvægts nylon jogging dragt var en anden populær trend i gym slid, normalt i lyse farvekombinationer ligesom hot pink og elektrisk blå.

Præstationsfremmende Gym slid

Nogle stoffer hjælpe med at optimere evne.

Som gym slid industri udvidet, begyndte nogle mærker at udvikle beklædning, der potentielt kunne forbedre en atletisk evne. I 1992 produceret Speedo et udvalg af badetøj bruger stof fremstillet af polyester mikrofibre og Lycra. Denne kombination var mere vand resistent at hud, giver svømmere til at forbedre deres præstationer. Nike, Reebok og Adidas har også gjort en betydelig forskningsindsats i at gøre gym bære med nye stoffer og materialer, der optimerer atletiske evner.


© 2019 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com