Årsager til skæl

Skæl er øjeblikkeligt identificerbare, når du ser det på dine egne skuldre eller i nogens hår. Så generende og måske pinligt, som det kan være, læring årsagerne til skæl er vigtigt. Hvis du har skæl, vil identificere årsagen hjælpe dig med at vælge den mest effektive behandling for at reducere sin tilstedeværelse. Forvisset om, det har intet at gøre med dårlige hygiejniske vaner.

Svamp

En årsag til skæl er en svamp kaldet malassezia. Det er gæren, der vokser i de fedtet sekret på din hud og hovedbund. De fleste voksne har denne svamp, men i nogle tilfælde malassezia ganger og irriterer din hovedbund. Din hovedbund producerer hudceller til at modstå irritation. Igen, er disse ekstra hudceller synlige, så de dør og falder af. En antidandruff shampoo, der indeholder en svampedræbende som ketoconazol vil reducere skæl i disse tilfælde.

Psoriasis

Du kan have været bekendt med psoriasis fundet på kroppen. Det gør huden ser tykkere og skællende, og kan form på din hovedbund. Som det kaster, skaber det skæl. Andre hudsygdomme kan også forårsage skæl. Hvis du lider af eksem eller en anden betingelse på dine arme, ben eller bagagerum, kan det være årsag til skæl.

Tør hud

Har du nogensinde lagt mærke hvordan tør hud fra dine arme og Ben forlader hvidt pulver på dit tøj? Det samme kan ske under dit hår. Hvis din hovedbund er kløende og let irriteret, kan tør hud være synderen. Tørre klimaer og opvarmede værelser i vinter kan forværre denne tilstand. En god conditioner kan bidrage til at afhjælpe problemet.

Fedtet hud

Hvis du kæmper med meget fedtet hud på dit ansigt, især omkring næse og øjenbryn, skal du muligvis seborrheic dermatitis. I modsætning til tør hud, som producerer pulverformige fine skæl, kan seborrheic dermatitis dukke op som skalaer, der dækker rød hud på din hovedbund. Ingen ved, hvad der præcist forårsager seborrheic dermatitis, men sørg for at få masser af hvile. Træthed og stressende forhold kan forværre det, og til gengæld producerer mere skæl.

Behandling

Vær sikker på at shampoo dit hår og hovedbund regelmæssigt ved hjælp af et skæl fighting shampoo. Alvorlige tilfælde kan kræve daily indsæbning, indtil det er bragt under kontrol. Mange antidandruff shampoo indeholder zink Pyrithion. Stærkere dem kan have stenkulstjære eller ketoconazol, som bekæmper svamp vækst. Et naturligt antidandruff middel er tea tree olie. Forsøge at finde årsagen til din skæl, og derefter eksperimentere med forskellige shampoo at se hvilken en der passer dig bedst.


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com