Forskelle mellem Pyrex & regelmæssig glas

Forskelle mellem Pyrex & regelmæssig glas

Pyrexglas er registreret firmanavn for varme-styrkes, eller hærdet, glas køkkengrej. Pyrex poster omfatter kage pander, gryderetter, tekander og måling kopper. Først produceret af Corning, Inc., i 1915, foretaget Pyrex af World køkkener, LLC, siden 1998. Lignende hærdet glas bageforme er også lavet af Anchor Hocking og andre producenter.

Fremstillingsvirksomhed

Almindelige glas og Pyrex er lavet af de samme grundlæggende ingredienser og med de samme indledende processer. Efter de smeltet glas er blæst, presset eller støbt i form, er varen langsomt afkøles med en konstant hastighed. Denne afkøling proces kaldes udglødning og, med undtagelse af polering, er det sidste trin i at gøre mest almindelige glas. Pyrex kræver en anden skridt.

Hærdet pyrexglas er lavet når de rensede og poleret produkt er genopvarmet til i nærheden af sin udgloedning temperatur og derefter hurtigt afkølet på ydersiden af jetfly luft mens indersiden er tilladt at afkøle langsomt. Dette skaber en overfladespænding, der markant ændrer Karakteristik af glasset. Temperering er gjort på færdige produkter, fordi når det er hærdet, glas ikke kan skæres eller formet uden at forårsage brik til at splintre.

Styrke

Glas styrke henviser til slagfasthed. Fuldt hærdet glas er fire til seks gange stærkere end almindelig udglødet glas.

Bryde mønstre

Regelmæssig udglødet glas kan bryde ind i lange, farlige skårene med skarpe kanter. Fuldt hærdet glas pauser i en meget sikrere granular mønster, kaldet terninger, som producerer ca firkantede stykker ikke større end ¼ tommer.

Varmebestandighed

Pyrex og andre hærdet glas bageforme er varmebestandig op til 425 grader F, hvilket gør den velegnet til normal køkken brug. Almindelig glas anbefales ikke til ovn brug.

Termisk chok modstand

Termisk chok modstand måler glas evne til at modstå (uden at knække) pludselige ændringer i temperatur, som kan være forårsaget ved at hælde kogende vand i et koldt glas, eller sætte en kold gryde i en varm ovn. Selv om det ikke er ubrydelig, har hærdet pyrexglas meget større tolerance over for termisk chok end almindeligt glas.

Pyrex anbefaler sine produkter ikke udsættes for pludselige ekstreme ændringer i temperatur. Frosne retter bør kunne tø op inden bagning, varme retter til afkøling inden køling. Pyrexglas er ikke godkendt til brug på komfur, over direkte flamme eller under varmekilder som slagtekyllinger eller brødrister ovne. Og, selvfølgelig, er heller ikke almindelige glas.


© 2022 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com