Hvad er Velcro i mode?

Hvad er Velcro i mode?

Velcro var ikke patenteret til brug indtil 1955. Som den nyeste fasteneren i mode er Velcro uovertruffen for sin brugervenlighed og alsidighed. Tøj designere er hele tiden at finde nye måder at bruge Velcro. Forbrugerne køber ikke kun tøj men sko at indarbejde Velcro, selvom der er debat om hvorvidt hook og loop fastgørelse strimler er moderigtige.

Historie af Velcro

En 1941 jagttur i Alperne inspireret Schweiziske ingeniør George de Mestral til at oprette en ny slags fastener. De Mestral observeret, hvordan græs grater fast til hans tøj. Ser man nærmere på grater, mærkede han de indeholdt små kroge. Dette blev grundlaget for hans opfindelse. Velcro, en fastener, der bruger små kroge på den ene side, som holder sig til små sløjfer på den anden side blev navngivet ved at kombinere ordene "velvet" og "Hæklet."

Justerbar

Velcro kan nemt justeres ved at variere hvor en stribe møder den anden. Dette gør det nyttigt på beklædningsgenstande, som kræver en god pasform. Velcro bruges i bælter og justerbar talje. Det kan bruges til at justere skulderstropper på sports bh'er og andre toppe. Velcro er fundet på manchetter af overtøj, giver en custom fit på håndleddene. Sport sandal stropper indarbejde Velcro for at være let indstillelige. Fasteneren tilføjer lidt løs og ingen hardware, giver mulighed for rene linier og komfort for bæreren.

Let Manipulation

Velcro er lettere at åbne og lukke end de fleste andre søm. Krog og øje lukning, bælte spænder, bånd og knapper kan være svært for små børn eller folk med fysiske hindringer. Dette gør Velcro en populær fasteneren for børnesko, erstatter snørebånd, der kunne være problematisk for små hænder. Velcro kan bruges i stedet for knapper på skjorter, gør dressing lettere for mennesker med gigt eller andre handicap.

Alsidig

Velcro bruges til valgfrie komponenter i tøj, som flytbare skulderpuder. Det holder lommer lukket for at holde indholdet fra falder ud mens det stadig tillader nem adgang. Tynde strimler af Velcro kan være skjult i design så kun bæreren ved det er der.

Begrænsninger

Der er en vis debat om hvorvidt Velcro har et sted i mode. Designer sko sjældent bruge krogen og løkke lukninger, i hvert fald ikke i en oplagt måde. Den amerikanske hær standsede ved hjælp af Velcro på sin uniformer i 2010 efter klager fra soldaterne, der fastenerne var alt for støjende og standsede i orden når tilstoppet med støv fra ørkenen.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com