Hvordan at fortælle forskellen mellem en Dolly Varden & en regnbueørred

Hvordan at fortælle forskellen mellem en Dolly Varden & en regnbueørred

Regnbueørred deler den samme levested med Dolly Varden, så det er vigtigt at kende forskellen mellem de to arter. Dolly Varden kaldes ofte fejlagtigt ørred, men de er faktisk et medlem af en nært beslægtede familien kaldet char. Dolly Vardens er relateret til andre char kildeørreder og ørred, mens regnbueørred er relateret til cutthroat ørred og stillehavslaks. En god tommelfingerregel at huske er, hvis en fisk har en mørk krop og lys steder, det er en char. Hvis det har en let krop og mørke pletter, er det en ørred.

Instruktioner

• Kig på den fisk legeme. Regnbueørred har et grønligt farvet tilbage, med en pink stribe ned sidelinjen. Skalaer under stribe er sølv, og den hele fisk er dækket med mørke pletter. Dolly Varden har en mørkere, oliven farvede krop med lyse gule pletter. De gule pletter har pink centre, der er mindre end eleven.

• Tjek den fiskehale. Regnbueørred har en lidt gaflet hale, der har steder. Dolly Varden har en firkantet hale med ingen steder.

• Kig på finnerne. Regnbueørred har finner, der er den samme farve som deres krop og dækket med mørke pletter. Dolly Varden har solid mørk grøn finner med hvide forkanterne.


© 2021 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com